Bugatti Veyron 16.4 Super Sport – supercar-ul suprem

Bugatti Veyron Super Sport este cel mai rapid automobil de serie produs vreodată şi nu o spun cei care au produs acest automobil, ci chiar cei de la Cartea Recordurilor.

Reprezentanţii Guiness Book au fost primi oameni din exterior care au văzut la treabă noul Bugatti VeyronSuper Sport. Şi au avut ce să vadă pentru că acest nouhipercar a stabilit pe circuitul de teste Volkswagen de laEhra-Lessien recordul de viteză pentru maşini de serie, atingând434 km/h. Germanii au fost foarte siguri pe noua creaţieşi înainte de a o scoate în faţa publicului larg au supus-o la unasemenea test pentru a avea cu ce se lăuda.

Bugatti Veyron Super Sport spate

Acest recorda fost facilitat de noile culmi ale puterii pe care Veyron SuperSport le atinge, uzina de forţă cu 16 cilindri dezvoltând o puterede 1.200 CP şi 1.500 Nm.Creşterea puterii cu 20% a fost posibilă prin schimbarea celor 4unităţi turbo cu unele mai mari şi a intercoolerelor. În plus,pentru a face faţă masivei forţe şasiul a fost atent reglat şi s-aumontat suspensii noi cu o arhitectură complexă concepută iniţialpentru modelele de curse.

Senzaţiile dinamice oferite de acest bolidrivalizează cu cele mai periculoase roller coastere din lume,Super Sport generând acceleraţii laterale de 1.4G. Ca să aveţi un etalon, Ferrari Formula Rossa RollerCoaster din Abu Dhabi accelerează până la 100 km/h în 2 secunde şilivrează forţe laterale de 1,7 G. Bugattinu ne comunică încă în cât atinge Super Sport 100 km/h, dar ne spuncă versiunea de serie va avea viteza maximă limitată de 415 km/h,pentru că pneurile nu fac faţă pentru a rula la viteza maximăatinsă pe circuit.

Bugatti Veyron Super Sport interior

Estetic acest modelse diferenţiază prin câteva detalii care au rol funcţional înprimul rând cum ar fi noul plafon care integrează aerisirile NACA,prizele mai mari în partea frontală şi difuzorul redesenat dinpartea posterioară. Bineînţeles, cea mai evidentă particularitateeste tema bicoloră a caroseriei, kitul fiind portocaliu iar parteasuperioară neagră. Este o combinaţie discutabilă, spuneam înmomentul în care am văzut acest bolid, însă există şi o opţiune

Acest model va fioficial lansat în August la Peeble Beach Concours, dar îşi va faceapariţia şi la Salonul Auto de laParis 2010. Primele 5 unităţi denumite World RecordEdition au fost deja vândute dar nu ştim încă la ce preţ, pentru căacesta nu a fost încă anunţat.