Cadillac XTS- toate informaţiile

Autor: Andrei Nan acum 8 ani Prezentari

Tradiţia limuzinelor Cadillac, cu linii tăioase şi gabarit intimidant, este dusă mai departe de noul XTS, urmaşul lui DTS, fosta navă amiral a celor de la Cadillac folosită la un moment dat chiar şi de preşedintele SUA, într-o versiunea super-securizată.

Exteriorul este marcat de noul limbaj de design „Art and Science”, care preia motivele tipice Cadillac, cum ar fi grila cromată sau blocurile optice angulare, oferindu-le o nouă abordare stilistică. Practic, deşi totul este nou la limuzina americană, sentimentul de familiaritate faţă de liniile ei nu a dispărut.

Interiorul promite să se ridice la cele mai înalte standarde ale confortului, atât de îndrăgit de posesorii de Cadillac. Actorul principal de pe consola centrală este ecranul LCD culisant de 12,3 inchi, a cărui interfaţă poate fi personalizată după preferinţele pasagerilor. După spusele americanilor, spaţiul oferit pasagerilor va fi mai mult decât mulţumitor, iar portbagajul măsoară un volum de 509 l.

Dinamica este avantajată de noul şasiu, dotat cu sistemele de suspensie HiPer Strut, pentru puntea faţă şi pneumatic pentru puntea spate, în timp ce balansul pe viraje este moderat de sistemul Magnetic Ride Control. Sistemul de tracţiune integrală, disponibil opţional, va folosi un diferenţial Haldex cu alunecare limitată.

Puterea provine de la un motor V6, a cărui cilindree de 3,6 litri furnizează o putere de 300 CP, disponibilă la 6.800 rpm. Cuplul de 357 Nm este accesibil de la 5.300 rpm, iar transmisia Hydra-Matic cu şase trepte va trimite toată puterea motorului către puntea faţă. Locul ales pentru debutul noii limuzine Cadillac este Salonul Auto Los Angeles.Comentarii
Inchide