Premiera  Dacia Sandero Stepway

După ce Dacia a prezentat la Barcelona, în premieră europeană, modelul Dacia Sandero Stepway, versiunea crossover a lui Dacia Sandero, a venit rândul premierei oficiale pe piaţa românească.

Lansarea oficială a noului model Dacia Sandero Stepway pe piaţa noastră a avut loc pe 18 iunie 2009, unde s-a anunţat şi preţul de pornire al lui Sandero Stepway: 9.200 euro.

Pentru început, Dacia Sandero Stepway este oferită în două versiuni: Stepway 1.6 MPI 90 CP - 9.200 euro, respectiv Stepway 1.5 dCi 70 CP - 10.400 euro. Versiunea de bază are ca dotări standard sistemul ABS şi dublul airbag frontal, în timp ce aerul condiţionat şi readerul MP3 sunt opţionale. Totuşi, până la sfârşitul lui iunie este în derulare campania promoţională Clima Plus, prin care aerul condiţionat este oferit gratuit.

Dacia Sandero Stepway benzinaNoul Sandero Stepway va putea fi comandat începând cu 23 iunie. Care sunt concurenţii acestuia pe piaţa noastră şi cum se situează Dacia Stepway faţă de aceştia acum?

Concurenţi direcţi:

1. Citroen C3 XTR - este oferit cu două motorizări (1,6 benzină şi 1.4 HDi), fiind o versiune cu look pseudo-crossover a citadinei franceze. Porneşte de la 14.122 euro, iar lista de dotări standard este mai bogată decât la Sandero Stepway.

2. Volkswagen CrossPolo - la fel ca şi Citroen C3 XTR, CrossPolo este o versiune cu look de pseudo-crossover a citadinei nemţeşti, beneficiind de aceeaşi gamă de motorizări: 3 pe benzină şi 2 diesel, cu transmisii manuale sau automate. Preţurile sunt mai mari, începând de la 15.352 euro, în timp ce nivelul de echipare standard este bogat.

Dacia Sandero Stepway dieselConcurenţi indirecţi:

1. Ford Fusion - este mai mult o maşină de oraş cu un aspect mai pragmatic decât un pseudo-crossover, fiind bazat tehnic pe precedenta generaţie Fiesta. Oferă trei motoare pe benzină şi două diesel, precum şi opţiunea cutiei de viteze automate, având preţul de pornire de 10.936 euro.

1. Fiat Sedici - este un model care aparţine clasei mici a SUV-urilor, putând fi dotat şi cu tracţiune 4x4. Are motorizări mai puternice decât Sandero Stepway, din acest motiv fiind şi mai scump - porneşte de la 15.560 euro, dar, datorită ofertei din luna iunie, preţul de bază este 13.882 euro, în condiţiile unei echipări foarte bogate.

4. Suzuki SX4 - fratele lui Fiat Sedici oferă, în total, 6 variante combinând cele trei motorizări cu tracţiunea 4x2 sau 4x4 şi cu transmisiile manuale sau automate. Teoretic, preţul de bază este mai mare decât al lui Stepway, însă promoţiile acestei perioade îi conferă lui SX4 un preţ de pornire de 11.650 euro.

3. Skoda Roomster Scout - modelul cehilor joacă deja într-o categorie superioară, fiind mai mult un minivan cu tuşe de pseudo-crossover. Are o gamă de două motoare pe benzină şi două diesel, iar preţul de pornire este cu peste 50% mai mare decât al lui Sandero Stepway, începând de la 16.680 euro în condiţiile unei echipări standard mult mai bogate decât modelul românesc, faţă de care este şi mult mai spaţios. Skoda Fabia Combi Scout este un model ceva mai apropiat de gabaritul lui Sandero Stepway, însă nu a fost încă lansat oficial pe piaţă.

Prin urmare, Dacia Sandero Stepway are ca principal argument, faţă de posibilii concurenţi enumeraţi mai sus, în primul rând preţul. În ce priveşte aspectul, subiectivismul clienţilor este hotârâtor, dar Sandero Stepway arată bine pentru această nişă, a maşinilor care se "prefac" a fi crossover.

Teoretic, cei de la Dacia au un produs bine poziţionat ca preţ, dar, la fel ca în cazul lui Citroen C3 XTR sau Volkswagen CrossPolo, nu sunt de aşteptat volume mari de vânzări. Dacia Sandero Stepway rămâne mai mult un vector de imagine, cu rolul de a obişnui publicul cu ideea că marca naţională este pe cale să intre în mult-disputatul domeniu al crossoverelor, cu viitorul Dacia SUV.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.