Dodge a creat cel mai puternic sedan din lume: Charger SRT Hellcat

Americanii de la Dodge au simţit că ceva lipseşte când au asociat doar adjectivul "puternic" lui Charger SRT Hellcat. Drept pentru care îl recomandă şi ca cel mai agil şi mai rapid sedan din lume.

Dodge a creat cel mai puternic sedan din lume: Charger SRT Hellcat Dodge a creat cel mai puternic sedan din lume: Charger SRT Hellcat

A trecut puţin timp de când Dodge Challenger SRT Hellcat a dat peste cap busola universului muscle-car, aşa că apariţia pe scena auto a sedanului injectat Charger SRT Hellcat a fost doar o problemă (rezolvată) de timp.

Echipat cu acelaşi motor V8 de 6,2 litri ca şi fratele Challeger, Charger SRT Hellcat are la dispoziţie 717 CP şi un cuplu maxim de 880 Nm. Resurse pe care o transmisie automată cu opt rapoarte le gestionează în aşa fel încât sedanul de performanţă parcurge sfertul de milă în 11 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 328 km/h. Dodge păstrează tradiţionalele chei (cea roşie pentru deblocarea puterii maxime şi cea neagră care limitează puterea oferită şoferului).

Dacă cifrele de mai sus nu v-au impresionat, Dodge spune că Charger SRT Hellcat accelerează de la 0 la 100 de mile pe oră şi frânează până la oprire completă în doar 13 secunde. Toate performanţele de mai sus sunt anunţate de look-ul sinistru obţinut cu ajutorul unei grile frontale redesenate situată între farurile cu LED-uri încorporate, desupra cărora se întinde o capotă din aluminiu brăzdată de prize de aer.

La interior, Charger SRT Hellcat iese în evidenţă printr-un volan sport cu partea de jos aplatizată, scaune sport încălzite şi ventilate, tapiţerie din piele Nappa sau Alcantara şi un sistem audio Harman Kardon cu 18 difuzoare.

Producţia pentru Charger SRT Hellcat va demara anul viitor, când urmează să fie anunţate şi preţurile pentru sedanul de performanţă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.