Dodge Caliber facelift la Frankfurt 2009

Dodge Caliber trece printr-un proces de recalibrare tehnică şi de interior, rezultatele operaţiei urmând să se vadă la Salonul de la Frankfurt.

 Acesta ar trebui să fie Dodge Caliber facelift, dar pentru că modificările estetice la exterior sunt, probabil microscopice, preferăm să privim acest model ca pe o recalibrare. Astfel Dodge Caliber vine cu modificări notabile doar la interior, acolo unde atmosfera spartană primeşte câteva tuşe de lux. Astfel habitaclul lui Caliber vine cu noi instrumente de bord, alte feţe de uşi, consolă centrală revigorată prin inserţiile cromate şi o terminaţie a schimbătorului mai elegantă.

În plus recalibrarea cea mai importantă se realizează la motor. Astfel unitatea de 2.2 litri CRD creşte în putere cu 16%, oferind acum 163 CP şi 320 Nm. Imediat pe scară cailor putere vine nou unitatea 2.0 CRDI de 156 CP, care scoate practic din joc vechea unitatea de 1.8 litri. Cu noul motor Diesel va intra în scenă şi o transmisie automată cu 6 rapoarte. Va rămâne de văzut dacă motorul mai mic nu îl v canibaliza pe cel mai mare. Cel mai sportiv motor va fi cel pe benzină de 2.4 litri , ce oferă 170 CP. 

Debutul oficial a acestei subtile upgradări tehnologice va fi consemnat, aşşa cum spuneam, la Salonul de la Frankfurt.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.