Două versiuni de caroserie pentru Golf 7

A şaptea generaţie a compactei germane Golf va fi propusă din nou în două versiuni de caroserie, cu trei şi cu cinci uşi.

Două versiuni de caroserie pentru Golf 7 Două versiuni de caroserie pentru Golf 7

Chiar dacă volumul de vânzări al modelelor de clasă compactă întrei uşi acoperă doar 8% din vânzările întregului segment (conformcifrelor de vânzări europene pentru primele nouă luni ale acestuian) sunt constructori care nu vor renunţa la caroseriile cu treiuşi pentru hatch-uri.

în România, versiunile cu cinci uşi ale lui Golf sunt cele maicerute, chiar şi în cazul lui GTi care altfel, pealte pieţe, estemotorul vânzărilor de Golf-uri în trei uşi şi motivul pentru careVW va păstra această versiune de caroserie. Procentul de modele întrei uşi vândute este foarte mic în România, mai ales că preţulunui Golf în trei uşi este mai mare decât al unuia în cinci uşi şimaşina nu este considerată a fi atât de practică. Cel mai de succesmodel în trei uşi vândut în România în ultimii ani a fost CitroenC4.

În viitor VW nu va renunţa astfel la Golf-ul în trei uşi deşinumeroşi constructori deja au optat pentru această soluţie. FiatBravo, Alfa Romeo Giulietta şi Hyundai i30 sunt disponibile doar cucaroserii cu cinci uşi iar mai noile Citroen C4, Ford Focus, KIACee'd şi Peugeot 308 nu vor mai fi propuse în versiuni de caroseriecu doar trei portiere.

Grupul VW va rămâne însă fidel modelelor cu trei uşi, pe lângăviitorul Golf în trei uşi vor mai fi oferite, tot cu versiuni întrei uşi, noul Audi A3 - pe piaţă din 2013 şi Leon SC - versiuneaîn trei portiere a noului Leon, pe piaţă de anul viitor.