Două versiuni de caroserie pentru Golf 7

A şaptea generaţie a compactei germane Golf va fi propusă din nou în două versiuni de caroserie, cu trei şi cu cinci uşi.

Două versiuni de caroserie pentru Golf 7 Două versiuni de caroserie pentru Golf 7

Chiar dacă volumul de vânzări al modelelor de clasă compactă în trei uşi acoperă doar 8% din vânzările întregului segment (conform cifrelor de vânzări europene pentru primele nouă luni ale acestui an) sunt constructori care nu vor renunţa la caroseriile cu trei uşi pentru hatch-uri.

în România, versiunile cu cinci uşi ale lui Golf sunt cele mai cerute, chiar şi în cazul lui GTi care altfel, pealte pieţe, este motorul vânzărilor de Golf-uri în trei uşi şi motivul pentru care VW va păstra această versiune de caroserie. Procentul de modele în trei uşi vândute este foarte mic în România, mai ales că preţul unui Golf în trei uşi este mai mare decât al unuia în cinci uşi şi maşina nu este considerată a fi atât de practică. Cel mai de succes model în trei uşi vândut în România în ultimii ani a fost Citroen C4.

În viitor VW nu va renunţa astfel la Golf-ul în trei uşi deşi numeroşi constructori deja au optat pentru această soluţie. Fiat Bravo, Alfa Romeo Giulietta şi Hyundai i30 sunt disponibile doar cu caroserii cu cinci uşi iar mai noile Citroen C4, Ford Focus, KIA Cee'd şi Peugeot 308 nu vor mai fi propuse în versiuni de caroserie cu doar trei portiere.

Grupul VW va rămâne însă fidel modelelor cu trei uşi, pe lângă viitorul Golf în trei uşi vor mai fi oferite, tot cu versiuni în trei uşi, noul Audi A3 - pe piaţă din 2013 şi Leon SC - versiunea în trei portiere a noului Leon, pe piaţă de anul viitor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.