Ediţie specială Mercedes C 63 AMG DR 520

Dacă eşti fan Mercedes şi, în special, al versiunii de top C 63 AMG, te vei bucura pentru englezi, care au dreptul la o ediţie specială denumită DR 520. Indicativul venind de la 520 CP. Cum sună?

Ediţie specială Mercedes C 63 AMG DR 520 Ediţie specială Mercedes C 63 AMG DR 520

Editie speciala: C 63 AMG DR 520Deşi nu de mult germanii au lansat un pachet de upgrade-uri tehnice pentru vârful de gamă C 63 AMG, Performance Package Plus (care însemna, printre altele, şi o putere mărită cu 30 CP, până la 487 CP), iată că acum vin cu o ediţie specială foarte potentă.

Denumită C 63 AMG DR 520, noua versiune va fi construită în doar 20 de exemplare, destinate strict pieţiei britanice - adică va avea volan pe partea dreaptă. Să vedem ce face atât de speciale aceste modele.

În primul rând, indicativul ne arată puterea motorului V8, care a fost crescută cu 60 CP, până la 520 CP. Cuplul motor maxim este şi el mai bun cu 50 Nm, atingând valoarea de 650 Nm, adică suficient cât să le dea de gândit şi piloţilor experimentaţi.

În al doilea rând, limitarea electronică pentru viteza maximă permite atingerea unei viteze mai mari, C 63 AMG DR 520 fiind capabil să atingă 301 km/h, în ambele versiuni de caroserie, sedan şi estate. Diferenţe apar doar în ce priveşte demarajul 0-100 km/h, realizat în 4,1 secunde de sedan, în timp ce breakul e mai lent cu 0,1 secunde.

Cu 60 CP si 10.000 euro mai multInginerii AMG nu s-au limitat doar la modificări de tuning obişnuit, de genul recalibrării unităţii centrale, ci au reproiectat pistoanele, bielele şi arborele cotit, aşa încât să nu fie afectată fiabilitatea motorului. Sistemul de frânare este upgradat şi el pentru utilizare racing, iar etrierele roşii sunt semnate, bineînţeles, AMG.

La nivel estetic, C 63 AMG DR 520 se evidenţiază cel mai mult datorită culorilor speciale: negru mat sau alb mat. Pachetul estetic este cel cunoscut de la modelul normal, însă varianta sedan are dreptul în plus la un mic eleron din fibră de carbon. Nu aveau cum să lipsească logo-urile DR 520, discret plasate pe aripile faţă, iar jantele sunt finisate în culoare titaniu.

La interior, tapiţeria din piele Alcantara poate fi garnisită cu o cusătură roşie sau albă, după preferinţe, fiind prezentă şi pe bord sau pe uşi. Nu lipseşte volanul multifuncţional special dezvoltat de AMG, îmbrăcat în Nappa şi Alcantara.

Preţul lui DR 520 este mai mare cu aproape 10.000 de lire (circa 11.000 euro) faţă de un Mercedes C 63 AMG de serie, pornind de la 62.430 lire (75.540 euro) pentru varianta sedan, respectiv 63.680 lire (77.000 euro) pentru varianta break.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.