Ediţii foarte speciale Ford Focus RS Le Mans

Ford oferă pentru pasionaţii de modele hot hatch care preţuiesc victoriile istorice ale “ovalului albastru” în motorsport, 5 ediţii speciale Ford Focus RS Le Mans.

Ford Europa scoatela înaintare ce are mai sportiv pentru a omagia cinci momenteistorice în cursa de 24 de Ore de la Le Mans. Astfel, hothatch-ul Ford Focus RS este oferit în doar 5exemplare, fiecare dintre ele amintind de câte o cursă încare "ovalul albastru" s-a impus. Fiecare model este unicat şi cele 5vor fi puse la vânzare între 9 şi 11 iulie cu ocazia evenimentuluiLe Mans Classic.

Să începem deci prezentările. Modelul negrucu dungi argintii aduce un omagiu victoriei din 1966 obţinută de unmodel Ford MKII. Pasionalul hot hatch roşu cu dungi albe esteînchinat victoriei din 1967, obţinută de un Ford MKIV, iar cel albcu dungă albastră şi două roşi aminteşte de modelul Ford MK IIBînscris de Ford France în aceeaşi cursă din 1967.

Omagiu Ford MKIV

Pe cel albastru deschis cu portocaliu oricefan Ford îl va identifica drept omagiu pentru legendarul Ford GT40care a dominat Le Mans în 1968 şi 1969. Iar cel în două nuanţe, albşi cu albastru, aduce aminte de un alt hot hatch celebru în vremeasa Ford Capri RS 2600 care s-a impus la categoriaTouring în 1972. În afara de paleta cromatică specială,acest model vine cu scaune Recaro acoperite în piele Alcantara şicu cusături asortate la exterior şi embleme care arată caracterullimitat. Preţurile nu au fost publicate, dar, mai mult ca sigur,sunt acontate şi vor poposi în garajele unor adevăraţi pasionaţi.