Ford F-150 SVT Raptor

Autor: Cosmin Iordache 07 nov. 2008 Prezentări

Ford F-150 SVT Raptor se joacă în deşertLăsând gluma la o parte, Ford F-150 SVT Raptor este un vehicul off-road extrem, în stare să străbată medii aride şi vitrege, dar destul de versatil încît să se achite cu brio şi de sarcini zilnice.  Totuşi nu vă aşteptaţi la un utilaj care să ceară sudoare şi pricepere din partea şoferului, acesta fiind dotat cu un sistem avansat denumit AdvanceTrac, care ia în calcul toţi factorii externi şi reacţiile şoferului care ar putea duce la o situaţie periculoasă şi acţionează în consecinţă.

Dacă luăm în calcul şi propulsorul V8 de 5.4 litri cu 310 CP şi un viitor V8 de 6.2 litri, ne putem imagina că acest model reprezintă o foarte serioasă alternativă pentru pasionaţii de off-road sau vehiculul ideal în cazul care lumea corporatistă va cădea şi totul se va reduce la un sistem în care cel mai puternic supravieţuieşte.. Suspensia are o cursă foare mare, 34 de centimetri pe spate şi 28 pe faţă, fiind special dezvoltată pe o pista de 1000 km ce simulează condiţiile din celebra cursa Baja 1000. Şasiul este, de asemenea, puternic ranforsat pentru a suporta forţe extreme.

Îmbunătăţirile tehnologice nu se opresc aici şi acest pick-up Ford vine cu un sistem de asistenţă la coborârea în rampă, sistem de control al balansului unei eventuale remorci, diferenţial electronic blocabil şi un  mod Off-Road care ajustează plaja de turaţii şi rapoartele cutiei pentru a oferi puterea optimă.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide