Ford Focus ST facelift – imagini şi informaţii oficiale

Autor: Adrian Mihălţianu 27 iun. 2014 Prezentări

Aţi citit bine, propulsor diesel. După suflul nou adus hatchback-ului Focus facelift, Ford îşi îndreaptă atenţia către hot hatch-ul Focus ST, care primeşte în premieră un motor diesel de 2 litri şi 185 CP la 3.500 rpm cu sistem automat Start/Stop, care mai promite şi un cuplu maxim de 400 Nm între 2.000 şi 2.750 rpm.

Până la urmă, lupul îşi schimbă şi părul şi năravul…pardon, aspectul şi motorul.

Resursele înşirate mai sus sunt gestionate cu ajutorul unei transmisii manuale cu şase rapoarte, în timp ce vis-a-vis de performanţe, Ford anunţă un demaraj de la 0 la 100 km/h realizat în 8,1 secunde şi o viteză maximă de 217 km/h. În teorie, şi cifrele de consum arată bine, fiindcă Focus ST facelift cu motorizarea diesel oferă în teorie un consum de 4,4 l/100 km.

Pentru cine preferă un motor pe benzină, Ford Focus ST facelift păstrează în continuare şi benzinarul de 2 litri şi 250 CP, disponibil la rândul său cu Start/Stop, soluţie care va contribui la un consum mediu teoretic de 6,8 l/100 km, cu 6 procente mai scăzut ca până acum.

Suspensia de pe Ford Focus ST facelift nu a scăpat de mici reglaje menite să transforme în şi mai bine comportamentul dinamic al hot hatch-ului. În plus, inginerii Ford s-au ocupat şi de recalibrarea sistemului electronic Torque Vectoring, pentru tracţiune îmbunătăţită în viraje şi un plus de agilitate.

Rămâne de testat cum te simţi aici când sub capotă lucrează un diesel şi nu un benzinar.

Vis-a-vis de aspect, Focus ST facelift translatează trăsăturile variantei standard Ford Focus facelift – vezi imaginile din galeria foto – şi primeşte un set de jante de 19 inci „îmbrăcate” cu anvelope Michelin, alături de două nuanţe noi de culori pentru caroserie: Stealth Grey şi Deep Impact Blue.

Spatele ocupanţilor va fi sigur tratat cum se cuvine.

Focus ST facelift debutează la Goodwood Festival of Speed 2014, de unde vom reveni cu detalii proaspete în zilele următoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide