VIDEO: Ford Focus ST facelift, pregătit pentru debutul la Goodwood

Autor: Iulian Dnistran 23 iun. 2014 Știri auto

Ford Focus ST facelift va debuta în premieră mondială în cadrul evenimentului britanic Goodwood Festival of Speed 2014, unde îşi va măsura abilităţile sportive pe celebrul traseu de viteză în coastă de pe domeniul Goodwood, alături de celelalte maşini înscrise anul acesta la show-ul poreclit de mulţi ca fiind cel mai tare festival auto din Europa.

Deocamdată, cei de la Ford nu au dat prea multe detalii despre varianta îmbunătăţită a hatchback-ului compact sportiv, însă au dezvăluit că Focus ST facelift va fi disponibil, pentru prima dată în istorie, cu un motor diesel.

Pe lângă noua motorizare, e de aşteptat ca hot hatch-ul să preia multe dintre elementele stilistice şi tehnologice prezente pe versiunea standard a lui Focus facelift. Astfel, vom vedea o parte frontală redesenată şi, cel mai probabil, un interior în care consola centrală este dominată de un ecran tactil de mari dimensiuni.

Aceasta este singura imagine cu Focus ST facelift publicată de Ford. Restul, la Goodwood Festival of Speed

Alături de Focus ST facelift, Ford va prezenta la Goodwood Festival of Speed 2014 şi noul Mustang (care apare pentru prima dată în mişcare pe Bătrânul Continent, după lansarea statică de la Salonul Auto Geneva 2014).

Totodată, Ford va organiza, în premieră pentru festivalul englez, o luptă „real versus virtual” între Ben Collins – fostul Stig din emisiunea Top Gear, care va parcurge traseul de viteză în coastă cu un Ford – şi un pasionat de jocuri cu maşini care va pilota pe acelaşi traseu, doar că în mediul virtual, pe un PlayStation3 pe care rulează simulatorul GranTurismo 6.

Ford Focus ST a fost lansat pentru prima dată în anul 2002. De atunci şi până în prezent, Ford a vândut peste 140.000 de exemplare ale hot hatch-ului în peste 40 de ţări.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide