Hyundai Avante – detalii oficiale

Hyundai Avante, sau probabil Elantra în nomenclatorul european, este un nou sedan coreean care se autoinvită cu argumente în segmentul lui Chevrolet Cruze, Skoda Octavia sau Renault Fluence.

Pentru că producătorii coreeni nu şi-au format imagini de marcă prea puternice, se pot reinventa în orice moment. Acest lucru se întâmplă şi cu Hyundai iar reinventarea se numeşte Hyundai Avante. Acest sedan existent pe piaţă din anii '90, şi disponibil în Europa sub titulatura de Elantra, a fost o prezenţă cât se poate de inexpresivă care nu trezea nici un fel de sentiment, până acum însă... Lucrurile s-au schimbat şi noua generaţie, adoptă imaginea foarte dinamică şi dramatic sculptată avansată iniţial de gama ix, pusă în cuvinte sub metafora "Fluidic Sculpture" .

Teoretic acest model este un rival pentru Chevrolet Cruze şi Skoda Octavia, având lungimea de 4,53 metri, lăţimea de 1,775 metri, înălţimea de 1,43 metri şi ampatamentul de 2,7 metri. Avante îşi bate însă concurenţa europeană prin prisma proporţionării inteligente. Datorită consolelor foarte scurte Avante prezintă aceleaşi ampatament ca şi Renault Fluence, liderul la acest capitol, deşi modelul coreean este mai scurt cu 8 cm decât omologul său franco-coreean.

Ca să continuăm comparaţia, din punct de vedere al stilului Avante/Elantra se plasează parcă cu ceva ani în viitor faţă de Cruze şi Octavia, având linii mult mai sofisticate şi o siluetă care converge spre curentul sedan-urilor coupe, atât de pomenit în aceste zile. De asemenea, plasarea roţilor cât mai aproape de extremităţi (console scurte adică) îi conferă o notă de sportivitate mai rar întâlnită în acest segment. Jantele disponibile sunt de 15, 16 sau 17 inch, ultimele fiind recomandate pentru a pune în evidenţa silueta zveltă a lui Avante.

Apogeul modernismului pentru un sedan compact de familie este însă interiorul, acolo unde coreeni surprind printr-o temă foarte "kinetică". Designul habitaclului pare foarte atent studiat, mizând pe o simetrie perfectă. Cel puţin în versiunea de top la nivel vizual acest model nu prea are rival printre modelele similare în materie de linii sofisticate. Mai rămâne de văzut la nivel tactil cum se prezintă şi cel mai important dacă şi în versiunea de bază arată la fel de sofisticat (cele mai multe modele eşuează aici).

Hyundai Avante interior

Hyundai a anunţat doar specificaţiile pentru piaţa coreeană, dar luând în considerare faptul că vorbim de un motor pe benzină de mici dimensiuni este foarte probabil ca acesta să fie oferit şi clienţilor europeni. Acest motor 1.6 GDI (Gasoline Direct Injection) dezvoltă 140 CP şi un cuplu de 170 Nm. Motorul va fi oferit în standard cu o transmisie manuală cu 6 rapoarte, cea automată figurând ca opţional. Consumul mediu pretins de acest propulsor este de 5,8 litri la 100 km, o valoare mai mică decât al unui 1.4 TSI de la Skoda, sau 1.6 de la Chevrolet.

Avante/Elantra stă foarte bine şi când vine vorba de gadget-uri, oferind sistemul Smart Parking Assist System, care preia toate atribuţiile şoferului la manevrele de parcare . De asemenea, acest model oferă blocuri optice cu Xenon HID (High Intensity Discharge) şi LED-uri pentru blocurile optice spate, cel mai probabil ca opţionale.

Preţurile anunţate pentru Hyundai Avante în Coreea se încadrează în intervalul 14.900.000 won şi 19.500.000 won. Dacă facem o conversie, pur orientativă, în Euro acestea corespund valorilor 9.700 euro şi 12.700 euro. Este absolut evident că nu va costa atât de puţin Elantra în Europa, datorită taxelor, dar aceste tarife semnalează că nu va fi un automobil scump şi îl plasează aproape de Chevrolet Cruze, unul dintre cele mai avantajoase modele compacte de pe piaţă în prezent.

Hyundai Avante/Elantra va putea fi văzut la Salonul Auto de la Paris din toamnă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.