Încă o imagine cu Volkswagen Passat facelift

Germanii încă nu divulgă imaginile şi informaţiile oficiale ale lui Volkswagen Passat facelift. Ceea ce nu înseamnă că "fabrica de scurgeri pe internet" stă pe loc.

Încă o imagine cu Volkswagen Passat facelift Încă o imagine cu Volkswagen Passat facelift

VEZIIMAGINILE OFICIALE CU VOLKSWAGEN PASSATFACELIFT

Surprinşi? Normal că nu, nici noi. După ce britanicii de laAutoExpress au făcut puţină vâlvă cu prima imagine oficială a luiVolkswagen Passat facelift, iată că, înaintea lansării oficialela Salonul Auto Paris 2010,încep să apară din ce în ce mai multe informaţii.

Despre aspectul maşinii nu mai are rost să comentăm ceva, esteclar că vorbim de stilul deja cunoscut de la VW Golf 6, dar remaniat într-o formă mai sobră. Rămânem foartecurioşi să vedem cum a fost rezolvată partea din spate, dacă s-arenunţat la stopurile rotunde în favoarea unora paralelipipedice,mai serioase.

În ce priveşte motorizările pe benzină, noul VolkswagenPassat facelift va primi chiar şi micul turbo de 1,2 litri şi 105CP, ceea ce ne face să ne gândim la un preţ de intrare îngamă foarte competitiv. Cei care vor dori un Passat puternic, vorputea opta pentru versiunea dotată cu motorul de 300 CP, probabilsub titulatura Passat R.

În domeniul diesel, cel mai mic motor va fi noul 1.6TDI, care va porni de la 105 CP, iar versiunea cea maiputernică rămâne, se pare, TDI-ul de 2,0 litri şi 170 CP, optimizatpentru a corespunde chiar normelor Euro 6. Bineînţeles că nu vorlipsi versiunile BlueMotion, dar încă nu ştim dacă vom avea şi unPassat cu propulsie hibridă.

Ştim, însă, că vom avea parte de o noutate în gamă: oversiune Passat Variant în stil crossover, cu tracţiune integrală4MOTION, cel mai probabil CrossPassat, care va concura cumodele precum Subaru Outback sau chiar Audi A4 Allroad. Această nouă versiune este aşteptată să aparăpe piaţă în anul 2012, urmând a viza în principal pieţelenordice.

Se pare că versiunea coupe cu 4 uşi, Volkswagen Passat CC, nu va primi un facelift o dată cuPassat-ul normal. Mai mult, zvonurile spun că se va trece direct lanoul Passat CC, modelul urmând a fi bazat pe platforma tehnică aviitoarei generaţii Volkswagen Passat.