Jaguar XKR 175 – ediţie limitată pentru SUA

Jaguar XKR175 ne mai aminteşte o dată că Jaguar a împlinit 75 de ani, dar dacă fratele lui XKR75 a revenit europenilor, acesta va poposi în garajele americanilor doar.

Jaguar XKR 175 – ediţie limitată pentru SUA Jaguar XKR 175 – ediţie limitată pentru SUA

Jaguar XKR175 are o triplă însemnătate pentru Jaguar. În primul rând este o continuare a aniversării cu numărul 75 a mărcii britanice, în al doilea rând doar 175 vor fi produse şi nu în ultimul rând viteza maximă de care se bucură acest bolid este limitată electronic la aproape 175 mile pe oră (ca să fim exacţi este 174, ca să nu dea cu virgulă exprimată în km/h,/h).

Este însă o ediţie destinată doar americanilor şi va fi prezentată în acest week-end la Pebble Beach Concours d'Elegance. Tehnic nu diferă de versiunea standard dezvoltând 510 CP şi un cuplu de 625 Nm între 2.500 şi 5.500 de rotaţii. Aerodinamic această versiune se prezintă îmbunătăţită având un pachet aerodinamic, cu o priză frontală de aer mai generoase, prize laterale şi un difuzor nou. La capitolul strict estetic trecem jantele pe 20 inch Kasuga, etrierele vopsite în roşu şi vopseaua neagră specială.

Interior preia nota festivă şi o exprimă prin plăcuţele "XKR175" care atestă caracterul limitat al acestei maşini. Aceste 175 sunt destinate doar nord-americanilor, 160 revenind celor din Statele Unite şi 15 fiind alocate către Canada. Preţul versiunii va fi de 104.500$, ceea ce pentru împătimiţii de Jaguar nu ar trebui să reprezinte mult, preţul de bază al unui XKR nou fiind de 95.150$.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.