Jeep Grand Cherokee SRT8 – primele info

Autor: Cosmin Iordache 13 apr. 2009 Prezentări
Jeep Grand Cherokee SRT8 – primele info

Deşi este criză şi resursele planetare de combustibil se duc uşor, dar sigur, constructorii auto nu renunţă la ambiţiile de a produce  maşini din ce în ce mai puternice şi mai mari. BMW a prezentat de curând, nu unul, ci două SUV-uri M: BMW X5 M şi BMW X6 M.  Iar ultimul produs lansat în acest segment, Jeep Grand Cherokee, va avea chiar şi o versiune dopată SRT8, una prea puţin sensibilă la aspecte eco.

Viitorul Jeep Grand Cherokee SRT8 va fi cu adevărat o ameninţare pentru habitatul urşilor polari, fiind animat de un propulsor de  HEMI de 6.4 litri ce ar trebui să dezvolte între 505 şi 525 CP. Făcând o paranteză pro-ecologistă, putem spune că inginerii de la Chrysler chiar au pus gând rău planetei, zvonindu-se că acest nou propulsor se va afla începând cu 2010 sub capota a tot mai multe modele vândute sub sigla SRT8.

Revenind la Grand Cherokee SRT8, acesta este deocamdată în stadiul de proiect, după cum putem observa din această schiţă publicată în exclusivitate de cei de la Jalopnik. Totuşi, ne aşteptăm la un vehicul cât mai bling, cu jante mari şi o gardă la sol joasă.  Marele semn de întrebare, care planează asupra acestui proiect, este dacă americanii de la Chrysler vor găsi fondurile  necesare dezvoltării acestui proiect. Teoretic, acest model ar trebui să iasă pe piaţă în 2012, practic vom vedea cum va evolua criza…

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide