Lexus LF-A la Tokyo 2009

Mult aşteptatul supercar Lexus LF-A a fost în sfârşit lansat la Salonul de la Tokyo 2009. Iată detaliile complete despre acest nou venit în clasa modelelor super performante.

Lexus LF-A este un proiect pe care divizia de lux de la Toyota l-a anunţat acum mai bine de 2 ani. Aşteptarea se pare însă că se apropie de sfârşit, acest model fiind oficial lansat la Salonul de la Tokyo. Nu mai este nici un mister înfăţişarea sa apărând în mai multe rânduri dar este cu adevărat spectaculos, fiind parcă o evoluţie a modelelor performante pe care Toyota le-a făcut de-a lungul anilor. Nu are sportivitatea unui Ferrari sau agresivitatea unui Lamborghini, dar păstrează acel specific japonez, fiind mai spectaculoasă decât un Nissan GT-R şi mai performantă...

Acest model, un competitior de clasă chiar şi pentru supercar-urile europene, are sub capotă un propulsor V10 de 4.8 litri care furnizează 560 CP, iar totul se întâmplă prin intermediul unei cutii secvenţiale cu şase rapoarte Concret mai ştim că acest model este creditat cu performanţe până la 100 km/h de 3,7 secunde şi cu o viteză maximă de 320 km/h.

Este astfel noul rege al modelelor supercar produse în Ţara Soarelui Răsare, dar spre deosebire de Nissan GT-R care este prin excelenţă un chilipir la ceea ce oferă, acest model va fi mult mai exclusivist. Cei de la Lexus spun că acest model va fi limitat la 500 de unităţi şi că preţul unui exemplar va fi de 375.000 de dolari, adică transformat în moneda unica europeană, de peste 250.000 de euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.