Mercedes-Benz A-Class facelift (2015): motoare mai eficiente şi dotări mai bogate

Autor: Iulian Dnistran 29 iun. 2015 Prezentări

La trei ani de la lansarea celei de-a treia generaţii, hatcbackul compact german Mercedes-Benz A-Class a primit un facelift, însă nu te aştepta să vezi foarte multe noutăţi la capitolul vizual, fiindcă o să fii dezamăgit.

Potrivit nemţilor, spoilerul din faţă e acum mai ascuţit, farurile şi stopurile au fost redesenate discret, iar spoilerul din spate încorporează terminaţiile pentru sistemul de evacuare.

Cât despre interior, A-Class facelift vine cu un instrumentar de bord reîmprospătat (acelaşi ca la CLA şi GLA), precum şi cu un sistem multimedia îmbunătăţit, care e compatibil cu Apple CarPlay şi MirrorLink şi care poate fi comandat împreună cu un ecran cu diagonala de opt inci.

Noutăţile mari se regăsesc în lista de motorizări, care include propulsoare mai economice şi mai puternice. Modelul de bază se numeşte A 160 şi vine cu un motor pe benzină de 1,6 litri cu 102 CP, în vreme ce dieselul de bază – A 180d BlueEFFICIENCY – e pus în mişcare de o unitate de 1,5 litri (de provenienţă Renault) cu 109 CP şi emisii de dioxid de carbon de 89 g/km.

Totodată, versiunile A 220d şi A 250 primesc fiecare câte un plus de 7 CP, ajungând la 177 CP, respectiv 218 CP pentru varianta pe benzină.

Varianta de top, denumită A45 AMG, a primit, la rândul său, mai multă putere. Astfel, motorul turbo de 2,0 litri dezvoltă acum 381 CP şi 475 Nm (înainte se lăuda cu 361 CP şi 450 Nm), redevenind cel mai puternic hot hatch compact premium de pe piaţă, după ce Audi RS3 furase coroana AMG-ului înainte de facelift.

Mercedes-Benz A45 AMG vine acum şi cu o transmisie automată cu şapte trepte îmbunătăţită, cu rapoarte scurtate pentru vitezele a treia şi a şaptea, precum şi cu un diferenţial mecanic pentru puntea din faţă. Cu puţin ajutor de la sistemul de tracţiune integrală, A45 AMG facelift accelerează de la zero până la 100 km/h 4,2 secunde (cu 0,4 secunde mai rapid decât înainte de facelift) şi ajunge până la o viteză maximă de 250 km/h, limitată electronic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide