Mercedes-Benz GLA 45 AMG: informaţii şi imagini oficiale

Autor: Adrian Mihălţianu 07 ian. 2014 Prezentări

Mercedes-Benz GLA 45 AMG este, oficial, o maşină de serie, după ce a fost prezentat sub formă de concept la Salonul Auto Los Angeles de la sfârşitul lui 2013. Cu noul GLA 45 AMG, cei de la Mercedes-Benz au acum un concurent serios pentru rivalul Audi RS Q3.

Noul crossover sportiv primeşte acelaşi propulsor de 2,0 litri pe benzină ca pe fratele (puţin) mai mic A 45 AMG, care produce 360 CP şi un cuplu maxim de 450 Nm. Ca de obicei, aceste valori se traduc în alte valori, şi anume 4,8 secunde pentru sprintul de la zero până la 100 km/h şi 250 km/h pentru viteza maximă (limitată electronic). Puterea este trimisă către toate cele patru roţi prin intermediul sistemului de tracţiune integrală 4Matic şi al cutiei de viteze automată cu şapte trepte AMG Speedshift DCT. Consumul mixt teoretic anunţat de oficialii germani este de 7,5 l/100 km.

Din punct de vedere stilistic, noul Mercedes-Benz GLA 45 AMG primeşte un pachet aerodinamic care include spoilere redesenate, jante de dimensiuni generoase şi embleme „TURBO AMG” pe aripile laterale din faţă.

În interior, crossoverul sportiv are parte de scaune sport îmbrăcate în piele, centuri de siguranţă roşii şi un volan sport cu trei spiţe.

Mercedes-Benz GLA 45 AMG este cel de-al treilea model Mercedes-Benz care primeşte propulsorul turbo de 2,0 litri descris drept „cel mai puternic motor cu patru cilindri din lume”. Celelalte două modele sunt Mercedes-Benz A 45 AMG şi Mercedes-Benz CLA 45 AMG.

Noul crossover va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Detroit 2014 în data de 13 ianuarie, urmând ca apoi să fie disponibil şi pe piaţa din România.

Video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...Comentarii
Inchide