Mercedes CLS 63 AMG - vârful de lance

Fanii celui mai cunoscut coupe cu 4 uşi din lume, Mercedes CLS, se vor bucura să afle că, la Salonul Auto Los Angeles 2010, a apărut cea mai puternică versiune: CLS 63 AMG.

Mercedes CLS 63 AMG - vârful de lance Mercedes CLS 63 AMG - vârful de lance

Cea mai puternică versiune a noului Mercedes CLS era, până acum, CLS 350, care beneficia de un V6 de 3,5 litri şi 306 CP. Deloc suficient pentru cei care vor un CLS puternic.

Noul Mercedes CLS 63 AMG are un motor V8 biturbo de 5,5 litri, 525 CP si 700 Nm

Iată, însă, că la Salonul Auto Los Angeles, producătorul german a dezvelit, în premieră mondială, cea mai puternică versiune: Mercedes CLS 63 AMG. Dotată cu un motor V8 de 5,5 litri, bi-turbo, motorul lui CLS 63 AMG dezvoltă 525 CP şi un cuplu maxim de 700 Nm - faţă de 514 CP şi 630 Nm, cât avea precedentul CLS 63 AMG.

Performanţele maşinii sunt şi ele pe măsură: 4,4 secunde pentru demarajul 0-100 km/h, dar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Însă germanii s-au gândit şi la eventualii nemulţumiţi: astfel, este disponibil opţional un pachet de upgradare a performanţelor.

Cu Pack Performance, Mercedes CLS 63 AMG are 557 CP, prinde 300 km/h si face suta in 4,3 secunde

Cu Pack Performance, puterea maşinii este ridicată la 557 CP (adică 32 CP suplimentari), iar cuplul maxim creşte cu 100 Nm, ajungând la 800 Nm. Limitarea electronică este pusă acum la 300 km/h, iar demarajul mai pierde 0,1 secunde, realizându-se în doar 4,3 secunde. Suficient de sportiv?

Transmisia automată a lui Mercedes CLS 63 AMG renunţă la convertizorul de cuplu, acesta fiind înlocuit de un ambreiaj automat, pentru ca schimbarea treptelor să fie cât mai rapidă. Suspensia lui CLS 63 AMG este adaptivă, având o setare mai sportivă, iar sistemul de direcţie electrohidraulic a fost şi el modificat. Pachetul Pack Performance presupune o suspensie strict sportivă, etriere de frână roşii şi, opţional, discuri de frână ceramice.

Pentru inceput, Mercedes CLS 63 AMG va fi oferit intr-o editie limtata Launch Edition

Aspectul maşinii a fost dinamizat suplimentar prin modificarea spoilerelor, în faţă CLS 63 AMG fiind particularizat de baghetele LED, pentru luminile de poziţie. Mai adăugăm pragurile, micul eleron de pe capota portbagajului şi cele două perechi de evacuări trapezoidale şi obţinem un model ceva mai altfel decât un CLS de serie.

La început, va fi oferită o ediţie specială Mercedes CLS 63 AMG Launch Edition, cu vopsea Manganit Gray Magno, tapiţerie din piele Corteccia Pearl şi inserţii din fibrp de carbon şi finisări lăcuite în Piano Black.

Deocamdată, nu au fost comunicate preţurile, Mercedes CLS 63 AMG putând fi comandat din martie 2011, dar e clar că vorbim de o sumă de pornire de peste 100.000 euro.

Noul Mercedes CLS 63 AMG va putea fi comandat din martie 2011. Preturile nu se stiu inca

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.