Mercedes E-Guard

Autor: Cosmin Iordache 10 feb. 2009 Prezentări

Mercedes E-Guard - tehnologieMercedes E-Guard este versiunea blindată a celui mai recent model Mercedes, noul E Class. Securizarea limuzinei germane s-a făcut prin inserarea unor suprafeţe de oţel în uşi şi consolidarea şasiului cu aramid, pentru a rezista deflagraţiei cauzate de explozia unei grenade. De asemenea, geamurile sunt făcute din polycarbonat şi rezistă la un proxim atac cu un pistol Magnum de calibrul 44.

Deşi aceste dotări nu îl califică pentru incursiuni în zone de conflict, E-Guard este mai mult decât suficient pentru protecţia unui om de afaceri, sau a unui demnitar împotriva infractorilor. Cel  mai interesant lucru la acest model este că nu diferă vizual absolut deloc de versiunea nesecurizată, nimic netrădând latura protectivă a acestuia. Chiar şi greutatea adiţională este mascată de o setare nouă a suspensiei Animatic şi astfel va fi imposibil să identici diferenţe de la exterior.

Printre dotările standard ale acestei limuzine sunt pneuri run-flat ce permit rularea "pe janta" pe distanţe de până la 50 km, cu viteze nu mai mari de 80km/h. Preţurile pentru acest model încep de la 45.000 euro plus TVA, fiind mai scump cu 10.000 de euro decât versiunea fără blindaj.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide