Mercedes S 300 CDI

Mercedes S Class, elita constructorului din Stuttgart, răstoarnă istoria şi introduce prima limuzină cu un motor în patru cilindri Diesel.

Mercedes S 300 CDI Mercedes S 300 CDI

Mercedes S Class este prin excelenţă o limuzină mare, cu motoare mari V6, V8 sau V12. Dar efectele crizei financiare şi summit-ul COP15 i-au făcut pe managerii de produs să revizuiască strategia şi astfel a apărut Mercedes S 300 CDI, primul S Class din istorie cu motor în patru cilindri. Ca să fim mai exacţi este vorba de motorul diesel de 2.2 litri biturbo care se regăseşte şi pe E 250 CDI, propulsor ce dezvoltă 204 CP şi un cuplu de 500 Nm.

Cuplat la cutia automată 7G-Tronic, acest motor a fost, aşa cum spuneam şi mai sus, introdus din raţionamente economice şi ecologice. În primul rând această limuzină produce CO2 în cantitatea de 159 g/km şi ar trebui să aibă un consum sub 6 litri la 100 km/h. Iar pentru că vorbim de o limuzină elegantă, în ciuda motorizării mici, performanţele ar trebui să fie mulţumitoare, cu un sprint până la 100 km/h, peste 8 secunde. Nu ştim deocamdată cu cât va fi mai ieftin S 300 CDI, decât S 350 CDI, dar cu siguranţă nu se va adresa altor categorii de clienţi, preţul fiind în continuare prohibitiv, doar consumul urmând să fie mai pământean.

Totuşi în lupta prestigiului, Mercedes face o mişcare îndrăzneaţă, din trio-ul celor trei mărci de prestigiu germane, fiind singurul constructor care sacrifică doi cilindri de la versiunea de bază, atât BMW Seria 7 cât şi Audi A8 pornind cu motoare cu cel puţin 6 cilindri. Dar judecând raţional, pentru o maşină de companie cei 204 CP sunt mai mult decât suficienţi pentru deplasarea din punctul A în punctul B şi luxul este cel care contează, iar la acest capitol S Class se ţine încă bine.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.