Mini complet electric

Mini a prezentat prima sa maşină complet electrică, dotată cu un motor de 204 CP dar cu doar 2 locuri. Iată primele video cu noul model în toată splendoarea sa.

Teava de esapament lipsaMini a  lansat noul model complet electric la Salonul de la Los Angeles, după pozele oficiale apărând primele clipuri cu acest model.  La început, BMW va împrumuta aproape 500 de modele clienţilor din SUA şi probabil Europa pentru a evalua viabilitatea unui model complet electric.

Noul Mini este construit în Oxford fară motor şi transmisie, urmând a fi trimis în Munchen pentru a primi şi trenul de rulare electric. Acesta este pus în mişcare de un set de baterii ce ocupă locurile din spate, transformând maşina într-una cu două locuri. O încarcare completă a bateriilor durează 8 ore sau 2 ore jumătate atunci când se foloseşte un încarcător mai performant, fiind suficientă pentru o autonomie de 240 de km.

Totuşi modelul nu străluceşte la capitolul greutate, având o masă de 1450 de kilograme, ce este parţial compensată de motorul electric de 204 CP cu un cuplu de 220 Nm ce accelerează Mini-ul de la 0 la 100 km/h în 8,5 secunde. Viteza maximă e limitată electronic la 152 km/h.

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.