Mini complet electric

Autor: Silviu Draganescu acum 14 ani Prezentări

Teava de esapament lipsaMini a  lansat noul model complet electric la Salonul de la Los Angeles, după pozele oficiale apărând primele clipuri cu acest model.  La început, BMW va împrumuta aproape 500 de modele clienţilor din SUA şi probabil Europa pentru a evalua viabilitatea unui model complet electric.

Noul Mini este construit în Oxford fară motor şi transmisie, urmând a fi trimis în Munchen pentru a primi şi trenul de rulare electric. Acesta este pus în mişcare de un set de baterii ce ocupă locurile din spate, transformând maşina într-una cu două locuri. O încarcare completă a bateriilor durează 8 ore sau 2 ore jumătate atunci când se foloseşte un încarcător mai performant, fiind suficientă pentru o autonomie de 240 de km.

Totuşi modelul nu străluceşte la capitolul greutate, având o masă de 1450 de kilograme, ce este parţial compensată de motorul electric de 204 CP cu un cuplu de 220 Nm ce accelerează Mini-ul de la 0 la 100 km/h în 8,5 secunde. Viteza maximă e limitată electronic la 152 km/h.

 

 
Comentarii
Inchide