Morgan EvaGT - teaser oficial

Morgan, constructor cunoscut pentru creaţiile retro, lasă la o parte specificul şi va face cel mai modern supercar din istoria sa, Morgan EvaGT.

Morgan EvaGT  - teaser oficial Morgan EvaGT - teaser oficial

Morgan îmbrăţişează uşor modernismul şi pe lângă modelul MorganAero, care păstrează însă tema retro şi doar o reinterpretează uşoravangardist, va mai pregăti un coupe, de data asta cu un aspectfoarte contemporan. Modelul în cauză se numeşte EvaGT şi va fiprezentat săptămâna viitoare la Pebble Beach în Statele Unite.

Ştim că acestmodel va fi unul uşor datorită şasiului de aluminiu preluat de laAero Supersport, ceea ce va însemna o masă nu mai mare de 1,2 tone.Inima va proveni de la BMW şi va fi motorul N55 cu şase în cilindriîn linie ce dezvoltă 306 CP şi un cuplu de 400 Nm. Conform Autocar, deşi acest model are fostul motor de pe335i (sau 135i) datorită masei mai mici, va face faţă cu brio unuiBMW M3, putând atinge100 km/h în 4,5 secunde şi o viteză maximă de 273km/h.

Morgan EvaGT profil

Deşi şefulMorgan susţine că acest model va fi unul adresat întregii familiichiar pentru uz zilnic, având patru locuri adecvate, o direcţieasistată care îl va face agreabil şi în oraş, un portbagaj decent,plus un consum mediu în jurul a 7 litri, nu foarte multe familii sevor bucura de el, doar 100 urmând să fie produse.De asemenea nu vă imaginaţi că va fi ieftin, urmând să se plasezeîntre Roadster şi Aero, adică un preţ cuprins între 70.000 euro şi110.000 euro. Producţia va începe în 2012 însă.