Morgan EvaGT - teaser oficial

Morgan, constructor cunoscut pentru creaţiile retro, lasă la o parte specificul şi va face cel mai modern supercar din istoria sa, Morgan EvaGT.

Morgan EvaGT  - teaser oficial Morgan EvaGT - teaser oficial

Morgan îmbrăţişează uşor modernismul şi pe lângă modelul Morgan Aero, care păstrează însă tema retro şi doar o reinterpretează uşor avangardist, va mai pregăti un coupe, de data asta cu un aspect foarte contemporan. Modelul în cauză se numeşte EvaGT şi va fi prezentat săptămâna viitoare la Pebble Beach în Statele Unite.

Ştim că acest model va fi unul uşor datorită şasiului de aluminiu preluat de la Aero Supersport, ceea ce va însemna o masă nu mai mare de 1,2 tone. Inima va proveni de la BMW şi va fi motorul N55 cu şase în cilindri în linie ce dezvoltă 306 CP şi un cuplu de 400 Nm. Conform Autocar, deşi acest model are fostul motor de pe 335i (sau 135i) datorită masei mai mici, va face faţă cu brio unui BMW M3, putând atinge 100 km/h în 4,5 secunde şi o viteză maximă de 273 km/h.

Deşi şeful Morgan susţine că acest model va fi unul adresat întregii familii chiar pentru uz zilnic, având patru locuri adecvate, o direcţie asistată care îl va face agreabil şi în oraş, un portbagaj decent, plus un consum mediu în jurul a 7 litri, nu foarte multe familii se vor bucura de el, doar 100 urmând să fie produse. De asemenea nu vă imaginaţi că va fi ieftin, urmând să se plaseze între Roadster şi Aero, adică un preţ cuprins între 70.000 euro şi 110.000 euro. Producţia va începe în 2012 însă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.