Noua generaţie KIA Soul, prezentată la New York 2013

Modelul KIA Soul s-a prezentat în haine total noi la Salonul Auto New York 2013, demonstrând că, pentru publicul american, rămâne o maşină foarte interesantă.

Prima generaţie KIA Soul a fost lansată în 2009, aşa încât, la patru ani distanţă, ne-am fi aşteptat la un facelift pentru acest model. Coreenii, însă, nu mai sunt în trend, deoarece faceliftul l-au aplicat în 2011, iar acum vorbim de o nouă generaţie Soul.

Poate că, în Europa, Soul e pusă clar în inferioritate de SUV-ul Sportage, însă în SUA pseudo-crossoverul Soul are mult mai multă priză, în general la publicul tânăr. Mai ales că maşina este desenată în studiourile de design KIA din California.

Lungimea noului Soul rămâne aceeaşi, însă ampatamentul creşte cu 2 cm, pentru a oferi un spaţiu mai bun pentru pasageri. De asemenea, inginerii laudă noul Soul ca având o rigiditate cu o treime mai mare decât a precedentului model.

Ca design, noul Soul este o evoluţie a predecesorului, însă partea frontală încearcă să-i confere maşinii o personalitate mai marcantă, în timp ce spatele arată mai inedit decât înainte, deşi mulţi vor continua să îl considere prea ciudat.

La interior se observă mult mai bine evoluţia lui Soul, planşa de bord fiind total redesenată, consola centrală fiind dominată de un display tactil de 8 inci, în timp ce aspectul general este de maşină dintr-o clasă superioară.

Ca motorizări, americanii au la dispoziţie un 1.6 GDI de bază, de 130 CP, dar şi un 2.0 NU de 164 CP, cel de-al doilea cuplat standard la o cutie automată cu 6 trepte.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.