Noul Aston Martin V12 Vantage S Roadster e cel mai rapid cabrio al britanicilor

Autor: Iulian Dnistran 16 iul. 2014 Prezentări

La început a fost Aston Martin V12 Vantage S, care a înlocuit vechiul V12 Vantage şi a adus în plus nişte putere şi nişte viteză. Iar acum, fiindcă englezii sunt cunoscuţi pentru pasiunea lor pentru decapotabile, a venit vremea ca acest minunat coupé să se transforme într-un cabrio. Faceţi cunoştinţă, aşadar, cu noul Aston Martin V12 Vantage S Roadster.

E atât de frumoasă încât aş pune-o în ramă şi aş lăsa-o acolo

Trecând peste numele lung cât o zi de post, dăm peste cea mai rapidă decapotabilă de serie construită vreodată de Aston Martin. Pe scurt, V12 Vantage S Roadster preia motorul V12 de 6,0 litri cu 573 CP şi 620 Nm de pe varianta coupé, ceea ce se transformă, ca prin magie, într-un sprint de la zero până la 100 km/h în doar 4,1 secunde, în timp ce viteza maximă este de 323 km/h.

Ca şi cum nu ar fi de ajuns, britanicii au reuşit să facă minunatul V12 de sub capotă să dezvolte 510 Nm de la 1,000 rpm. Nu-i rău, nu-i rău deloc.

Ideea este că maşina asta e făcută să fie condusă, nu să stea în garaj

Totodată, vechea cutie de viteze manuală cu şase trepte a fost înlocuită cu noua transmisie manuală automatizată Speedshift III cu şapte trepte, ceea ce a dus la o reducere a greutăţii totale cu aproximativ 20 de kilograme, pe lângă îmbunătăţirea timpilor de reacţie (cel puţin aşa scrie în comunicatul oficial).

La fel ca V12 Vantage S, noua decapotabilă Aston Martin are parte de suspensia adaptivă cu trei moduri de utilizare – Normal, Sport şi Track – care lucrează împreună cu sistemele DSC şi ABS pentru a-i oferi şoferului o dinamică de excepţie, indiferent de condiţii. Mai mult, sistemul de frânare este cu discuri ceramice „aproape identice” cu cele de pe Vanquish.

Dacă nu înţelegi prea bine gama de modele Aston, tot ce trebuie să ştii e că aceasta e cea mai rapidă decapotabilă a lor. Simplu

Pe lista de opţionale (da, există şi o listă de opţionale!) se află un set de jante cu zece spiţe, precum pachete de fibră de carbon pentru exterior şi interior.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide