Aston Martin V12 Vantage S – informaţii şi imagini oficiale

Autor: Oraan Mărculescu acum 7 ani Prezentari

Noul Aston Martin V12 Vantage S anunţă o viteză maximă de 205 mph (330 km/), mult mai bine decât precedentul V12 Vantage, care mergea până la 190 mph (305 km/h).

Ce-i drept, ediţia limitată Aston Martin One-77 e şi mai rapid, afişând o viteză maximă de peste 200 mph (354 km/h), dar în acest caz vorbim de o ”excepţie de la regulă”, One-77 fiind construit în doar 77 de exemplare, fiecare cu un preţ de peste un milion de euro.

Aşa încât noul Aston Martin V12 Vantage S se poate mândri fără probleme cu titulatura de ”cel mai rapid Aston Martin de serie”. Principalul avantaj îl reprezintă upgrade-ul motorului 6.0 V12, a cărui putere ajunge de la 517 CP la 573 CP, în timp ce cuplul motor maxim creşte şi el de la 570 Nm/5.750 rpm la 620 Nm – inginerii chiar laudă capacitatea propulsorului de a dezvolta peste 500 Nm chiar şi la 1.000 rpm.

Şi cutia de viteze este una nouă: este vorba despre ”Sportshift III AMT”, o cutie secvenţială cu 7 trepte, mai eficientă şi mai uşoară cu 25 kg decât precedenta cutie cu 6 trepte. Timpul pentru demarajul 0-100 km/h nu a fost comunicat, dar e de aşteptat să coboare sub bariera de 4 secunde.

Noul Aston Martin V12 Vantage S are şi un sistem de suspensii reglabile, cu trei setări: ”Normal”, ”Sport” şi ”Track”. În plus, şoferul mai are la dispoziţie un buton ”SPORT” pe bord, la apăsarea căruia computerul central dictează un răspuns mai rapid la accelerare, scurtarea timpilor de reacţie la schimbarea treptelor, dar şi modificarea snuetului evacuării – inginerii promit că, astfel, se obţin senzaţii ca pe circuit.

Indicativul ”S” mai înseamnă şi adoptarea unui pachet din fibră de carbon, atât pentru elemente ale exteriorului, cât şi pentru habitaclu. Clientul are la dispoziţie în continuare o gamă largă de materiale scumpe pentru personalizarea interiorului, aşa încât fiecare model promite să fie unic.

Noul Aston Martin V12 Vantage va ajunge la deslerii din Europa spre finalul anului, urmând a-şi face debutul oficial la Salonul Auto Frankfurt 2013. Preţul estimat se pare că va depăşi 160.000 de euro, ceea ce-l va face o ofertă interesantă pentru amatorii de Ferrari 458 Italia sau McLaren MP4-12C.

Citește și...


Comentarii
Inchide