Noul Audi A4 (2015): informaţii şi imagini oficiale cu generaţia B9

Autor: Iulian Dnistran 29 iun. 2015 Prezentări

Acesta este noul Audi A4, generaţia 2015, cea cu numărul cinci, denumită intern B9. O maşină cu forme foarte cunoscute, dar care se laudă că e nou-nouţă pe dedesubt.

Conform informaţiilor oficiale, cel mai important punct urmărit în timpul dezvoltării noii generaţii Audi A4 a fost consumul scăzut de carburant. Pentru a atinge acest scop, nemţii au făcut o caroserie care are un coeficient aerodinamic de doar 0,23 – cel mai mic din segmentul berlinelor medii premium –, iar greutatea totală a fost redusă cu până la 120 kg faţă de generaţia precedentă.

Gama de motorizări include şapte unităţi cu patru şi şase cilindri, dintre care trei sunt pe benzină şi patru sunt dieseluri TDI, cu puteri cuprinse între 150 CP şi 272 CP. Cel mai economic diesel, denumit 2.0 TDI ultra, are un consum mediu teoretic de 3,7 l/100 km şi emisii de dioxid de carbon de 95 g/km (în varianta de caroserie berlină).

În funcţie de motorizare şi preferinţe, clienţii pot opta pentru o transmisie manuală cu şase trepte, o automată cu şapte trepte şi ambreiaj dublu (S tronic) sau o automată cu opt trepte şi convertizor de cuplu (tiptronic). Totodată, tracţiunea poate fi asigurată doar de puntea din faţă sau de toate cele patru roţi, prin sistemul Quattro.

Interiorul noului Audi A4 (B9) se aseamănă cu cel din noul Q7. Planşa de bord este minimalistă, cu comenzi pentru sistemul de climatizare şi câteva guri de ventilaţie, tunelul median e foarte lat, iar instrumentarul de bord poate fi reprezentat în întregime de un singur ecran color cu diagonala de 12,3 inci (opţional).

În echipare standard, a cincea generaţie Audi A4 primeşte faruri cu xenon, keyless go (pornirea motorului fără introducerea cheii în contact), conectivitate Bluetooth, un ecran color de şapte inci pentru sistemul multimedia şi sistemul Audi drive select, prin intermediul căruia şoferul poate să aleagă modul de condus – confortabil sau sportiv.

Pe lista de echipamente opţionale se află farurile Matrix LED, un sistem audio 3D de la Bang & Olufsen cu 19 difuzoare, un ecran de 8,3 inci pentru sistemul multimedia, un hotspot WiFi 4G pentru acces la internet şi multe, multe altele.

Noua generaţie Audi A4 va fi prezentată la Salonul Auto Frankfurt 2015 din luna septembrie, după care va ajunge la dealerii din lumea întreagă.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide