Noul Audi R8 e-tron dezvoltă 426 CP şi consumă 0 l/100 km

A doua generaţie a supercarului german Audi R8 va avea, la fel ca în cazul predecesorului său, o versiune 100% electrică. Avem mai jos toate detaliile despre R8 e-tron 2.0.

Noul Audi R8 e-tron dezvoltă 426 CP şi consumă 0 l/100 km Noul Audi R8 e-tron dezvoltă 426 CP şi consumă 0 l/100 km

Noua generaţie a supercarului nemţesc Audi R8 este deja printre noi în două variante cât se poate de clasice – ambele folosesc un propulsor V10 de 5,2 litri aspirat natural care produce, în funcţie de bugetul şi preferinţele clientului, 540 CP sau 610 CP.

Ei bine, acum germanii au adăugat o a treia versiune, însă de data aceasta este vorba despre una care nu se alimentează de la pompă, ci de la priză, fiindcă este 100% electrică. Altfel spus, este vorba despre noul Audi R8 e-tron, care foloseşte doar curent electric pentru a se deplasa.

Sigur, a existat o variantă e-tron şi la prima generaţie, dar aceea nu a intrat niciodată în circuitul comercial internaţional. Acum, însă, nemţii lasă să se înţeleagă că a doua generaţie R8 e-tron, denumită 2.0, va intra, totuşi, în producţie.

Conform informaţiilor oficiale, supermaşina electrică foloseşte două motoare care dezvoltă nu mai puţin de 920 Nm şi echivalentul a 462 CP (340 Nm). Astfel, acceleraţia de la zero până la 100 km/h are nevoie de doar 3,9 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 210 km/h sau 250 km/h.

Energia electrică vine de la un set de baterii litiu-ion dispuse în formă de T care oferă o autonomie maximă de 450 km, o îmbunătăţire clară faţă de cei 215 km oferiţi de prima generaţie.

Lansarea oficială va avea loc la Salonul Auto Geneva 2015, iar vânzărilor vor începe până la sfârşitul acestui an.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.