Noul Audi R8 e-tron dezvoltă 426 CP şi consumă 0 l/100 km

Autor: Iulian Dnistran 27 feb. 2015 Prezentări

Noua generaţie a supercarului nemţesc Audi R8 este deja printre noi în două variante cât se poate de clasice – ambele folosesc un propulsor V10 de 5,2 litri aspirat natural care produce, în funcţie de bugetul şi preferinţele clientului, 540 CP sau 610 CP.

Ei bine, acum germanii au adăugat o a treia versiune, însă de data aceasta este vorba despre una care nu se alimentează de la pompă, ci de la priză, fiindcă este 100% electrică. Altfel spus, este vorba despre noul Audi R8 e-tron, care foloseşte doar curent electric pentru a se deplasa.

Sigur, a existat o variantă e-tron şi la prima generaţie, dar aceea nu a intrat niciodată în circuitul comercial internaţional. Acum, însă, nemţii lasă să se înţeleagă că a doua generaţie R8 e-tron, denumită 2.0, va intra, totuşi, în producţie.

Conform informaţiilor oficiale, supermaşina electrică foloseşte două motoare care dezvoltă nu mai puţin de 920 Nm şi echivalentul a 462 CP (340 Nm). Astfel, acceleraţia de la zero până la 100 km/h are nevoie de doar 3,9 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 210 km/h sau 250 km/h.

Energia electrică vine de la un set de baterii litiu-ion dispuse în formă de T care oferă o autonomie maximă de 450 km, o îmbunătăţire clară faţă de cei 215 km oferiţi de prima generaţie.

Lansarea oficială va avea loc la Salonul Auto Geneva 2015, iar vânzărilor vor începe până la sfârşitul acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide