Noul Cadillac ATS Coupe atacă direct BMW Seria 4 şi Audi A5

Autor: Oraan Mărculescu 15 ian. 2014 Prezentări


La Detroit 2014, cei de la Cadillac au avut o mică premieră de arătat lumii: versiunea coupe a modelului ATS. După ce sedanul a reuşit să devină un inamic destul de incomod pentru Seria 3 şi Audi A4, cel puţin pe piaţa americană, iată că acum cei de la GM au găsit ”ac de cojoc” şi pentru BMW Seria 4 şi Audi A5.

Hai, gata cu dominaţia germană, să înceapă invazia americană în clasa medie. Începem azi?

Coupe-ul păstrează reţeta de design a sedanului, având aceeaşi parte frontală modernă, dar şi sobră, precum şi spatele dominat de stopurile pe înălţime. De asemenea, gabaritul e similar, cu mici diferenţe date de modificările structurale care au fost necesare prin renunţarea la uşile spate. Coupe-ul ATS oferă patru locuri, habitaclul fiind la fel cu al versiunii sedan ca design, dar cu mici detalii sportive care să facă noul model mai exclusivist.

Dacă oamenii nu vor aprecia mai mult spatele ăsta, cineva de la GM trebuie să-şi dea demisia, clar

Pachetul tehnic e acelaşi de la sedanul ATS, coupe-ul având motoare faţă şi tracţiune spate şi promiţând o manevrabilitate superioară. Micul 2.0 turbo are tot 276 CP, dar un cuplu mărit de la 350 la 400 Nm. Celălalt motor este un V6 de 3,2 litri şi 325 CP, ambele propulsoare fiind combinate cu o cutie automată cu 6 trepte.

Pentru un coupe convenţional de clasă medie, ATS arată tupeist de bine din acest unghi

Coupe-ul mai presupune adoptarea standard a unui sistem de frânare semnat Brembo, în timp ce opţional este disponibil un pachet sport care include suspensia controlată electronic Magnetic Ride Control, alături de un diferenţial mecanic cu alunecare limitată şi un sistem de răcire upgradat pentru motor.

Şi încă un as din mânecă: noua siglă Cadillac. Hai că i-am făcut pe nemţi!

Noul Cadillac ATS Coupe mai marchează o premieră pentru constructorul american: este primul model care poartă emblema redesenată a mărcii. Suficiente argumente pentru ca BMW Seria 4 şi Audi A5 Coupe să intre la idei? În Europa vom vedea de-abia din 2015, când cel mai probabil Cadillac ATS va trece oceanul pe Bătrânul Continent.

Voi ce credeţi:

ESTE CADILLAC ATS COUPE UN RIVAL SERIOS PENTRU BMW SERIA 4 ŞI AUDI A5?

La cum arată, ATS Coupe îi va face pe mulţi americani să uite de Seria 4 şi A5. Dar oare cum merge?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide