Noul Ford Ranger - premiera în Australia

Noua generaţie a pick-up-ului Ford Ranger preia plarforma tehnică a "surorii" Mazda BT-50, iar premiera mondială a noului model a avut loc tot la Salonul Auto de la Sydney, Australia. Iată primele informaţii şi imagini cu noul Ford Ranger.

Noul Ford Ranger - premiera în Australia Noul Ford Ranger - premiera în Australia

Pentru cei care consideră că noua Mazda BT-50 are nişte linii prea efeminate pentru o maşină preponderent utilitară, concernul Ford are o soluţie mai sobră: noua generaţie Ford Ranger, a cărei premieră mondială s-a consumat tot la salonul auto australian, ca în cazul "suratei" japoneze.

Noul Ford Ranger este construit pe aceeasi platforma tehnica a lui Mazda BT-50

Deşi maşina nu va fi vândută şi pe piaţa nord-americană, noul Ranger are o parte frontală care aminteşte de pick-up-urile şi SUV-urile produse pentru SUA, cu o grilă de mari dimensiuni, cromată, în timp ce farurile au o formă mai simplistă. Spoilerul frontal, cu un look sportiv, ne arată că nu vorbim doar de o maşină menită a căra diverse utilaje, ci de una destinată mai mult celor cu un stil de viaţă activ.

Maşina este destul de masivă, având proporţii echilibrate, însă rămâne valabilă observaţia din cazul suratei Mazda BT-50, şi anume că bosajele roţilor sunt foarte mari, iar roţile arată cam mici. Spatele, însă, mizează din nou pe masivitate, cu nişte blocuri optice de mari dimensiuni şi o bară cromată, care, din nou, aminteşte de maşinile americane.

Noul Ford Ranger are bena mai mare, oferind pana la 1,21 metri cubi spatiu de incarcare

Suprafaţa de încărcare a benei, în cazul versiunii double-cab, a crescut în dimensiuni, având o lungime de 1,55 metri, o lăţime de 1,56 metri şi o înălţime de 51 cm. Per total, volumul util pe care îl oferă bena ajunge la 1,21 metri cubi.

Interiorul noului Ford Ranger şi el evoluat, dar e realizat într-o manieră ceva mai simplistă decât la Mazda BT-50. Impresia de masivitate este păstrată de detaliile din habitaclu, dar se remarcă şi adoptarea unei serii de butoane şi comenzi de la noul Ford Focus, de exemplu.

Habitaclul noului Ford Ranger este conceput intr-o maniera mai sobra

În ce priveşte motorizările, acestea sunt în număr de două, ambele diesel common-rail. Mai întâi vorbim de un propulsor 2,2 TDCi, cu 4 cilindri, care dezvoltă 150 CP şi un cuplu maxim de 375 Nm, în timp ce al doilea este un 3,2 TDCi, cu 5 cilindri în linie, cu o putere maximă de 200 CP şi un cuplu maxim de nu mai puţin de 470 Nm. Cutiile de viteze pot fi manuală cu şase trepte, sau automată, tot cu şase trepte.

Ford Ranger este disponibil atât cu tracţiune 4x2, cât şi 4x4 - aceasta din urmă beneficiază de o cutie de transfer cu control electronic, la apăsarea unui buton făcându-se trecerea din 2WD în 4WD. Există şi posibilitatea folosirii reductorului, pentru cei care utilizează maşina în condiţii grele de exploatare.

Ford Ranger va fi oferit cu doua motoare TDCI: 2,2 de 150 CP si 3,2 de 200 CP

Dintre dotările pe care le propue noul Ford Ranger, amintim sistemul ESP, standard (controlul tracţiunii pe toate cele patru roţi, senzor de rotire în jurul axei şi senzor de răsturnare), senzorii de parcare Rear Park Assist, cu un sistem opţional Rear View Camera (cameră pentru mersul în marşarier) sau posibilitatea de a dota toate versiunile de caroserie cu airbaguri cortină.

Noul Ford Ranger va ajunge în Europa în anul 2012, iar producţia sa va începe de la mijlocul anului 2011, în trei uzine situate în Tailanda, Argentina şi Africa de Sud.

Noul Ford Ranger va ajunge in Europa in cursul anului 2012

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.