Noul Hyundai Creta: informaţii şi imagini oficiale cu crossoverul subcompact coreean

Coreenii de la Hyundai au ridicat cortina din faţa noului model numit Creta, un crossover (sau SUV, spune-i cum vrei) subcompact care urmează să intre şi pe piaţa din Europa, unde va concura cu nume ca Renault Captur, Nissan Juke şi Opel Mokka. Toate detaliile despre noul Hyundai Creta, în continuare.

Noul Hyundai Creta: informaţii şi imagini oficiale cu crossoverul subcompact coreean Noul Hyundai Creta: informaţii şi imagini oficiale cu crossoverul subcompact coreean

Acesta este noul Hyundai Creta, un crossover subcompact frate cu Hyundai-ul ix25 vândut pe piaţa din China, care urmează să ajungă şi pe piaţa din Europa, unde va concura cu modele ca Opel Mokka, Renault Captur, şi Nissan Juke, printre altele.

Potrivit informaţiilor oficiale, noul Creta are la bază platforma de caroserie HIVE, care ar trebui să vină la pachet cu o greutate redusă şi o rigiditate structurală foarte bună.  Totodată, designul foloseşte limbajul numit Fluidic Sculpture 2.0, acelaşi care stă la baza SUV-ului compact Tucson, fratele mai mare al noului Creta.

În ceea ce priveşte motorizările, crossoverul subcompact coreean va fi disponibil cu o selecţie de trei propulsoare, dintre care unul de 1,6 litri pe benzină cu 123 CP şi două dieseluri – de 1,4 litri şi de 1,6 litri cu 128 CP. În echipare standard, motorizările vor fi cuplate la o transmisie manuală cu şase trepte, iar pe lista de opţionale se va afla, pentru motorul diesel de 1,6 litri, o automată cu şase rapoarte.

Conform comunicatului publicat de compania coreeană, noul Hyundai Creta va putea fi dotat cu şase airbaguri, sistem de infotainment cu ecran tactil de cinci inci, lumini de zi cu LED, scaune îmbrăcate în piele şi jante din aliaj de 17 inci.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.