Noul Hyundai Tucson: informaţii şi imagini oficiale cu înlocuitorul lui ix35

Autor: Iulian Dnistran 18 feb. 2015 Prezentări

Acesta este noul Hyundai Tucson, care înlocuieşte SUV-ul compact coreean ix35 (care, la rândul său, a înlocuit vechiul Tucson când a fost lansat în 2010).

Prima impresie este că noul Tucson arată ca un Santa Fe care a intrat la apă, ceea ce nu e rău deloc, fiindcă asta înseamnă un design plăcut, potrivit pentru piaţa din Europa, dar şi cea din America, noul Tucson fiind un model global.

În interior, coreenii promit că materialele folosite sunt mult mai bune faţă de generaţia precedentă, în vreme ce lista de dotări opţionale va include lucruri ca scaune faţă încălzite şi ventilate, precum şi un nou sistem de navigaţie care, cel puţin teoretic, este de trei ori mai rapid decât unitatea pe care o înlocuieşte.

Noua generaţie a SUV-ului compact Hyundai va avea de înfruntat rivali puternici ca Ford Kuga, Nissan Qashqai şi Honda CR-V. Pentru a avea şase în luptă, modelul coreean va putea fi dotat cu tehnologii care nu au fost disponibile până acum pe ix35: parcare automată, frânare automată de urgenţă cu trei moduri de funcţionare, asistent de păstrare a benzii de circulaţie, alertă pentru trafic perpendicular în spate şi monitorizarea unghiului mort. Totodată, noul Tucson va putea fi echipat cu un sistem care deschide automat hayonul dacă persoana care are cheia se apropie de partea din spate a maşinii.

Noua generaţie b este mai lungă cu 65 mm (4,47 m) şi mai lată cu 30 mm (1,64 m) decât vechiul ix35, iar ampatamentul e mai mare cu 30 mm (2,67 m). Cu toate acestea, capacitatea portbagajului, cu bancheta din spate în poziţie normală, este de 513 litri, cu 78 de litri mai puţin decât la ix35. Toate acestea ar trebui să ducă la un spaţiu mai bun pentru cei dinăuntru, chiar dacă locul pentru bagaje a avut de suferit.

Există cinci motorizări disponibile, dintre care două pe benzină şi trei diesel. Propulsoarele pe benzină au, ambele, o capacitate cilindrică de 1,6 litri şi dezvoltă 135 CP, respectiv 176 CP. În tabăra diesel există o unitate de 1,7 litri care produce 115 CP şi două de 2,0 litri – cu 136 CP şi 184 CP.

Puterea merge către roţile din faţă sau, opţional, se poate opta pentru un sistem de tracţiune integrală. Totodată, echiparea standard oferă o cutie de viteze manuală cu şase trepte, dar doritorii de transmisii automate pot alege o cutie cu şapte trepte şi ambreiaj dublu sau una cu şase trepte şi ambreiaj simplu.

Noul Hyundai Tucson va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Geneva 2015 şi va fi construit în Cehia, urmând să ajungă la dealeri în a doua jumătate a lui 2015.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide