Noul Range Rover Evoque în versiunea cu 5 uşi

Dacă despre versiunea în 3 uşi a lui Range Rover Evoque putem spune că e o propunere îndrăzneaţă de SUV-coupe, iată că versiunea în 5 uşi vrea să bage spaima în SUV-urile premium de clasă compactă. Oare va reuşi?

Noul Range Rover Evoque a fost aşteptat cu mult interes de către clienţi, dar mai ales de către concurenţa premium, care propune SUV-uri compacte: Audi Q5, BMW X1 sau Infiniti EX.

Versiunea in 5 usi a lui Range Rover Evoque are acelasi stil in partea frontala ca versiunea in 3 usi

Iniţial, cei enumeraţi mai sus au respirat oarecum uşuraţi, deoarece Evoque intra într-o nişă nouă, a SUV-urilor premium compacte cu aere de coupe. Dar, la puţin timp, britanicii i-au pus din nou pe jar, cu primele detalii despre versiunea în 5 uşi a lui Range Rover Evoque.

Iată că noul Range Rover Evoque în 5 uşi are premiera pe tărâmul nord-american, la Salonul Auto Los Angeles 2010. Iar concurenţii săi au de ce să se teamă, deoarece maşina preia stilul agresiv-stilat al modelului în 3 uşi. Un stil reuşit, am putea adăuga.

Partea laterala a lui Range Rover Evoque da dovada de mai mult spirit practic

Partea frontală nu mai are nevoie de detaliere, fiind similară cu a versiunii în 3 uşi. Dar, în rest, vorbim de o maşină mult mai practică. Partea laterală a pierdut destul de mult din alura de coupe, dar suprafaţa vitrată rămâne destul de redusă, centura mediană fiind foarte ridicată. Spatele este similar cu al versiunii în 3 uşi, dar perechea suplimentară de portiere îi conferă o sobrietate mai accentuată.

Este mai mare versiunea în 5 uşi decât cea în 3 uşi? Nu, deoarece vorbim de aceeaşi lungime compactă de numai 4,35 metri (Evoque este mai scurt decât Q5, X1 sau EX). Însă, faţă de versiunea în 3 uşi, înălţimea a crescut cu 3 cm, ajungând la 1,63 metri, ceea ce înseamnă mai mult spaţiu pentru capetele celor din spate.

Range Rover Evoque in 5 usi are aceeasi lungime de 4,35 metri ca si versiunea in 3 usi

Capacitatea portbagajului poate ajunge până la 1.445 litri prin rabatarea banchetei fracţionabile, în timp ce spaţiul pentru umerii celor din spate este mai mare cu 5 cm decât la versiunea în 3 uşi. În rest, avem parte de acelaşi interior atent finisat, dar şi de o listă serioasă de dotări opţionale de lux.

Motorizările sunt aceleaşi ca în cazul lui Range Rover Evoque în 3 uşi, fiind vorba despre un motor turbo pe benzină, de 2,0 litri şi 240 CP, respectiv un diesel de 2,2 litri, cu două versiuni de putere, 150 CP şi 190 CP.

Range Rover Evoque in 5 usi are acelasi interior princiar ca si versiunea in 3 usi

Maşina poate fi propusă atât cu tracţiune integrală, cât şi cu tracţiune doar pe puntea faţă, iar suspensia poate primi opţiunea Adaptive Dynamics System, care ar trebui să îi confere maşinii un comportament excelent pe şosea.

Versiunea în 5 uşi a lui Range Rover Evoque va putea fi cumpărată din vara lui 2011, preţul de pornire în Europa fiind de circa 35.000 euro. Un preţ similar cu al versiunii în 3 uşi, dar şi la un nivel apropiat de al concurenţei germane şi japoneze.

Range Rover Evoque in 5 usi va fi pus in vanzare din vara lui 2011, la un pret de baza de 35.000 euro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.