Noul Range Rover Evoque în versiunea cu 5 uşi

Dacă despre versiunea în 3 uşi a lui Range Rover Evoque putem spune că e o propunere îndrăzneaţă de SUV-coupe, iată că versiunea în 5 uşi vrea să bage spaima în SUV-urile premium de clasă compactă. Oare va reuşi?

Noul Range Rover Evoque afost aşteptat cu mult interes de către clienţi, dar maiales de către concurenţa premium, care propune SUV-uri compacte:Audi Q5, BMW X1 sau Infiniti EX.

Versiunea in 5 usi a lui Range Rover Evoque are acelasi stil in partea frontala ca versiunea in 3 usi

Iniţial, cei enumeraţi mai sus au respirat oarecum uşuraţi,deoarece Evoque intra într-o nişă nouă, a SUV-urilorpremium compacte cu aere de coupe. Dar, la puţin timp,britanicii i-au pus din nou pe jar, cu primele detalii despreversiunea în 5 uşi a lui Range RoverEvoque.

Iată că noul Range Rover Evoque în 5 uşi are premiera petărâmul nord-american, la Salonul Auto Los Angeles 2010.Iar concurenţii săi au de ce să se teamă, deoarece maşina preiastilul agresiv-stilat al modelului în 3 uşi. Un stil reuşit, amputea adăuga.

Partea laterala a lui Range Rover Evoque da dovada de mai mult spirit practic

Partea frontală nu mai are nevoie de detaliere, fiind similarăcu a versiunii în 3 uşi. Dar, în rest, vorbim de o maşinămult mai practică. Partea laterală a pierdut destul demult din alura de coupe, dar suprafaţa vitrată rămâne destul deredusă, centura mediană fiind foarte ridicată. Spatele este similarcu al versiunii în 3 uşi, dar perechea suplimentară de portiere îiconferă o sobrietate mai accentuată.

Este mai mare versiunea în 5 uşi decât cea în 3 uşi? Nu,deoarece vorbim de aceeaşi lungime compactă de numai 4,35metri (Evoque este mai scurt decât Q5, X1 sau EX). Însă,faţă de versiunea în 3 uşi, înălţimea a crescut cu 3 cm, ajungândla 1,63 metri, ceea ce înseamnă mai mult spaţiu pentru capetelecelor din spate.

Range Rover Evoque in 5 usi are aceeasi lungime de 4,35 metri ca si versiunea in 3 usi

Capacitatea portbagajului poate ajunge până la 1.445litri prin rabatarea banchetei fracţionabile, în timp cespaţiul pentru umerii celor din spate este mai mare cu 5 cm decâtla versiunea în 3 uşi. În rest, avem parte de acelaşi interioratent finisat, dar şi de o listă serioasă de dotări opţionale delux.

Motorizările sunt aceleaşi ca în cazul lui Range RoverEvoque în 3 uşi, fiind vorba despre un motor turbo pebenzină, de 2,0 litri şi 240 CP, respectiv un diesel de 2,2 litri,cu două versiuni de putere, 150 CP şi 190 CP.

Range Rover Evoque in 5 usi are acelasi interior princiar ca si versiunea in 3 usi

Maşina poate fi propusă atât cu tracţiune integrală, câtşi cu tracţiune doar pe puntea faţă, iar suspensia poateprimi opţiunea Adaptive Dynamics System, care ar trebui să îiconfere maşinii un comportament excelent pe şosea.

Versiunea în 5 uşi a lui Range Rover Evoque va putea ficumpărată din vara lui 2011, preţul de pornire în Europafiind de circa 35.000 euro. Un preţ similar cu alversiunii în 3 uşi, dar şi la un nivel apropiat de al concurenţeigermane şi japoneze.

Range Rover Evoque in 5 usi va fi pus in vanzare din vara lui 2011, la un pret de baza de 35.000 euro