Noutate exotică: Panoz Abruzzi Spirit of LeMans

Echipa de curse Panoz va participa pentru ultima oară la cursa de anduranţă de 24 de ore de la LeMans, ajunsă la a 81-a ediţie. Drept pentru care le va oferi pasionaţilor de maşini exotice acest Panoz Abruzzi Spirit of LeMans.

Panoz Abruzzi Spirit of LeMansPanoz a fost multă vreme unnelipsit combatant din cursele de anduranţă, luptând umăr la umărcu Porsche sau Ferrari pe pistă. Însă a 81-a ediţie acursei de anduranţă de 24 de ore de la LeMans va marca retragereadin competiţii a numelui Panoz.

Ceea ce va coincide cu lansarea unei maşini exotice foarteoriginale, botezază Panoz Abruzzi Spirit of LeMans. Unsupercar care urmează a fi construit în doar 81 deexemplare şi care se va adresa celor care apreciază cuadevărat originalitatea, oricât de controversată.

Modelul din imagini va primi aplauze în primul rând de la faniiBatmobilului, partea frontală a maşinii amintind foarte bine deimaginea de liliac a "cavalerului negru". Apoi va fi rândul celorcare visează la sute de cai putere, deoarece sub capota luiAbruzzi îşi va găsi locul un V8 de origine Corvette, care vadezvolta în jur de 600 CP.

În construcţia şasiului şi panourilor caroseriei, inginerii aupreferat ca, în locul fibrei de carbon, să utilizeze tehnologiaREAMS (Recyclable Energy Absorbing Matrix System), ceea ce înseamnăun sistem multilayer dintr-un material compozitspecial, care este nu doar mai rezistent şi are origiditate mai bună, dar este şi complet reciclabil.

Doar 81 de exemplareO altă particularitate a lui Abruzziva fi plasarea radiatoarelor în partea din spate amaşinii, aerul de răcire fiind adus la ele prinintermediul unor conducte plasate în plafon şi în praguri.Original, nu?

Şasiurile vor fi construite în mica fabrică din Georgia (USA),dar vor fi aduse la Sarthe, unde clienţii vor putea da un tur alpistei LeMans chiar înaintea cursei de anduranţă. Deci PanozAbruzzi Spirit of LeMans promite şi un important bagaj emoţional,pe lângă designul inedit şi exclusivitatea foarte mare.

Totuşi, alte detalii şi, mai ales, preţul de comercializare alnoii maşini exotice, nu au fost comunicate deocamdată. Însă nucredem că va mira pe cineva suma pe care Don Panoz o va cere pentruaceastă apariţie inedită.