Porsche 911 Turbo - Frankfurt 2009

Porsche a lansat la Frankfurt noul Porsche 911 Turbo, un model extrem de subtil modificat la exterior, dar cu o putere urcată la 500 CP.

Ca de obicei, pentru a deosebi un nou model Porsche de predecesorul său, trebuie să ai spiritul de observaţie al lui Sherlock Holmes. Nu ar trebui să ne simţim necunoscători însă, pentru că modelul Porsche 911 Turbo pe care Porsche îl va prezenta la Frankfurt, estetic, aduce în plus doar o tuşă de crom în jurul blocurilor optice, noi proiectoare şi un nou design al jantelor. Destul de subtil pentru a păcăli chiar şi un fanatic al mărcii.

În schimb, acolo unde contează, la partea tehică, Porsche vine cu îmbunătăţiri notabile. Propulsoul 3.8 litri, 6 în linie, twin-turbo, a fost dus şi mai departe, atingând pragul psihologic de 500 CP. Practic acest motor oferă acum cu 20 CP mai mult, ceea ce asigură o acceleraţie de 3,7 secunde până la 100 km/h, de doar 3,7 secunde! În istoria 911, un singur model a mai trecut de bariera de 500 CP, actualul Porsche 911 GT2. De asemenea, cutia cu dublu ambreiaj PDK, are acum padele mai practice montate pe volan, în locul butoanelor nu tocmai intuitive ale actualei generaţii.

Şi cu toate că vorbim de un model mai puternic şi mai rapid, viitorul Porsche 911 Turbo este şi mai economic şi blând cu natura, având un consum de combustibil mai mic cu 18% şi emisii, de asemenea, intrate la apă. Aşa cum spuneam, lansarea oficială se va face la Frankfurt, iar preţurile vor fi cam cu 2.500 de euro mai mari decât actuala generaţie. Orientativ acesta va costa în jur de 120.000 de euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.