Porsche Panamera - în sfârşit, oficial!

Porsche îşi prezintă noul model Porsche Panamera sub forma unui clip care urmăreşte o zi din somptuoasa viaţă a unui şofer de Panamera.

Un design lateral ineditInterior de luxPorsche Panamera poate găzdui patru pasageri în interior şi după cum putem observa, accentul va cădea mai mult pe eleganţă decât pe sportivitate. Habitaclul oferă destule posibilităţi de personalizare, există 13 opţiuni pentru alegerea culoriii pielii, dintre care 4 bicolor şi finisajele pot fi din lemn, aluminiu sau carbon, după preferinţele clienţilor. De asemenea, Panamera dispune de un sistem de climatizare cu 4 zone, iar scaunele faţă au 8 reglaje, versatilitatea fiind o caracteristică a luxosului coupe cu patru uşi.

Porsche nu ne-a dezvăluit doar universul în care se va cufunda şoferul, ci şi cât trebuie să plătească pentru asta. Astfel, preţul de bază, cu cutie manuală, va fi în Germania de 94.575 euro şi 98.085 euro pentru versiunea cu cutie PDK. Versiunea Panamera 4S, disponibil doar cu PDK, va costa 102.251 euro, iar vârful de gamă Porsche Panamera Turbo scoate din buzunarul unui potenţial client 135.154 euro.

26.11.2008

Deşi sunt primele imagini oficiale cu Porsche Panamera, probabil la această oră cei de la Porsche încă nu ştiu că maşina lor este pe internet - primii care au făcut rost de aceste imagini sunt danezii de la AutoTelegraaf. Se pare că cei de la Porsche au impus un embargo pentru publicarea informaţiilor oficiale despre Panamera, care, bineînţeles, a fost încălcat.

Portbagaj micCe ştim sigur în momentul de faţă:

 • dimensiuni: lungime 4,97 m, lăţime 1,9 m, înălţime 1,4 m şi un ampatament uriaş, de 2,9 m, în timp ce masa totală este în jurul a 2 tone
 • echiparea va conţine cam tot ce ştim până acum din patrimoniul Porsche: suspensie pe aer controlată electronic, cutie de viteze cu dublu ambreiaj PDK, diferenţial autoblocabil LSD
 • motorizările la început vor fi:
  • un V6 de 300 CP (programat să apară ulterior, în 2009)
  • un V8, pentru modelul Panamera S, de 400 CP
  • un V8 Turbo de 500 CP
  • mai târziu este în program un V8 Turbo S, de 600 CP
  • o motorizare hibridă va exista clar, dar încă nu se ştiu detaliile (cel mai probabil este acelaşi sistem ca pe Porsche Cayenne Hybrid)
  • despre o eventuală motorizare high-tech diesel, oficialii nu vor să confirme nimic deocamdată

Planul de producţie pentru Porsche Panamera este de 20.000 de unităţi pe an, cifră revizuită, se pare, de la 50.000, primele pieţe de desfacere fiind USA, Europa, iar din 2009 şi Asia.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.