Preţul lui Renault Kangoo E.Z. electric: 20.000 euro în Europa

Cu ocazia Salonului Internaţional de la Hanovra, din 2010, salon dedicat maşinilor utilitare, francezii au prezentat varianta finală a lui Renault Kangoo Express, precum şi preţul de bază: 20.000 euro. Atracitv, nu?

Preţul lui Renault Kangoo E.Z. electric: 20.000 euro în Europa Preţul lui Renault Kangoo E.Z. electric: 20.000 euro în Europa

Kangoo Z.E. - 20.000 euro in EuropaDupă ce alianţa Renault-Nissan a lansat maşina electrică Nissan Leaf, iată că a venit rândul lui Renault Kangoo Express Z.E. să fie pus pe piaţă. Iar preţul de pornire anunţat pentru utilitara francezilor este unul chiar tentant: 20.000 euro.

În funcţie de pieţe, preţul va fi chiar mai mic - de exemplu, în Franţa, Kangoo Express Z.E. va beneficia de un bonus guvernamental de 5.000 euro, ceea ce înseamnă că preţul maşinii va ajunge la aproape acelaşi nivel cu al unui Kangoo cu motorizare diesel 1.5 dCi 85 CP.

Utilitara franceză beneficiază de un motor electric de 44 kW (60 CP) şi cu un cuplu de 226 Nm - puterea este apropiată de cea a versiunii dotate cu motorizarea 1.5 dCi 70 CP, însă momentul motor este mult mai mare şi este constant, încă de la demarare, un avantaj extraordinar pentru o utilitară.

In Franta, bonus de 5.000 euroÎn rest, Kangoo Express Z.E. are aceleaşi caracteristici dimensionale ca şi modelul dotat cu propulsoare convenţionale: o lungime de 4,21 metri, un spaţiu util de până la 3,5 metri cubi şi o lungime de încărcare de 2,5 metri, precum şi o masă utilă de 650 kg.

Totuşi, preţul de numai 20.000 euro ascunde şi o "găselniţă" - în această sumă nu intră şi bateriile, pentru care trebuie plătit un abonament separat, care, porneşte de la 72 euro/lună. Însă trebuie remarcate costurile foarte reduse pentru un "plin": un ciclu de încărcare al bateriilor va costa maximum 2 euro şi va permite o autonomie de până la 160 km.

Pentru România nu există, deocamdată, planuri privind Renault Kangoo Express Z.E., dar, cel puţin pe plan european, Renault reuşeşte să dea tonul transportului de mărfuri mult mai ecologic. În plus, experienţa adusă de utilizarea intensivă a acestor maşini va ajuta foarte mult producţia de maşini electrice dedicate marelui public.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.