Primele schiţe oficiale cu Audi A3 Sedan

Premieră importantă pentru germani la Salonul Auto Geneva 2011: va fi prezentat noul Audi A3 Sedan, prefigurat pentru moment de nişte schiţe oficiale Audi. Vorbim de un concept, dar care anunţă un model de serie similar în proporţie de 90%.

Primele schiţe oficiale cu Audi A3 Sedan Primele schiţe oficiale cu Audi A3 Sedan

Zvonurile despre un Audi A3 Sedan circulă de ceva vreme prin lumea auto - cunoscuta politică a platformelor comune din grupul VAG impunea, de altfel, apariţia unui văr pentru familistele de clasă compactă Volkswagen Jetta şi Skoda Octavia.

Cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011, germanii ne vor arăta, în sfârşit, un preview al viitorului Audi A3 Sedan, sub forma unui concept. Deocamdată, suntem gratulaţi cu nişte schiţe oficiale, dar e clar că nu vom avea parte de surprize prea mari, dată fiind continuitatea stilului pe care Audi îl aplică modelelor sale.

Principalul lucru care ne interesează la acest concept este că prefigurează noua imagine a viitoarei generaţii Audi A3 (deci nu vorbim de o versiune sedan a actualului Audi A3). Care va prelua, de fapt, platforma tehnică a iminentului Volkswagen Golf 7.

Cei de la Audi ne spun că Audi A3 Sedan Concept va avea o lungime de 4,44 metri, cu 15 cm mai mult decât un A3 Sportback, dar cu 26 cm mai puţin decât un Audi A4, deci, din punct de vedere marketing, Audi A3 Sedan este bine plasat în gama constructorului din Ingolstadt.

Conceptul ne va arăta o faţă complet nouă pentru A3, cu o imensă grilă şi faruri în noua formă impusă de micul Audi A1, în timp ce partea laterală se va apopia de conceptul de coupe cu 4 uşi, urmând a pune accentul pe un dinamism pronunţat.

Dinamism care va fi subliniat şi de motorul de sub capotă, un turbo în cinci cilindri, de 408 CP, care îşi transmite puterea la toate cele patru roţile, graţie sistemului Quattro.

CREDEŢI CĂ AUDI A3 SEDAN VA AVEA SUCCES?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.