Premiera  Retuşuri de 2011 pentru Mini, Mini Clubman şi Mini Convertible

Să spunem despre gama Mini pentru 2011 că e aceeaşi, am greşi. Dar la fel s-ar întâmpla şi dacă am considera că vorbim de un facelift. Oricum, Mini se prezintă cu mici upgrade-uri estetice şi tehnice.

Gama de modele de clasă mică premium Mini (în variantehatchback cu 3 uşi, decapotabilă şi Clubman) se prezintă cuupgrade-uri minore la nivel estetic, dar ceva mai serioasela nivel tehnic. Nu vorbim de un facelift, ci de un refresh menita-i păstra atractivitatea.

Gama Mini 2011 nu este modificata radical. In fata, a fost redesenat spoilerul

La nivel estetic, principalul detaliu pe care îl vor remarcafanii Mini (deoarece pentru restul lumii va trece, practic,neobservat) va fi spoilerul frontal redesenat,care, pentru versiunile One şi Cooper, are acum o fantă de aerisireceva mai mare, iar pentru Cooper S are integrate două mici fante cuun look tehnic, pentru aerisirea frânelor.

Însă reproiectarea părţii frontale a fost făcută mai mult pentruca Mini să obţină un punctaj cât mai mare în testele de coliziunecu pietonii. În spate, stopurile sunt acum cuLED-uri, iar spoilerul este desenat de o manieră diferităpentru fiecare versiune: One, Cooper şi Cooper S. Gama Mini pentru2011 mai dispune şi de jante cu design îmbunătăţit, dar şi de onouă paletă de culori pentru caroserie.

In interior, au fost redesenate comenzile pentru audio si climatizare, iar materialele sunt mai bune

În interior, au fost redesenate comenzile pentruinstalaţia audio şi pentru cea de climatizare, în vedereacreşterii ergonomiei, dar şi pentru a-i conferi maşinii un aerpremium mai pregnant. În acest sens, au fost îmbunătăţite şimaterialele, în special plasticele bordului, iar gama coloristicăeste mai bogată.

Pentru 2011, Mini are dreptul la un sistem multimediaevoluat, care include standard MP3 reader şi Bluetooth,iar, opţional, este disponibil un sistem de navigaţie evoluat, cuecran color, integrat în vitezometrul plasat central.

Motoare diesel mai ecpnomice: Mini One D consuma 3.8 litri/100 km in medie si 99 g/km CO2

La nivelul motorizărilor, gama Mini pentru 2011 se poatelăuda cu motorizări diesel îmbunătăţite, cu emisii deCO2 reduse şi care sunt conforme normelor Euro 5. MiniOne D (90 CP) se laudă cu un consum mediu de numai 3,8 litri/100 kmşi emisii CO2 de doar 99 g/km. O premieră este nouaversiune Mini Cooper D Convertible - primul Mini decapotabil cumotor diesel.

Lansarea oficială a noii game Mini 2011 va avea loc laSalonulAuto Paris 2010, în toamnă, când vom afla şipreţurile.

Gama Mini 2011 (hatchback 3 usi, Convertible si Clubman) va fi lansata la Paris 2010