Premiera  Retuşuri de 2011 pentru Mini, Mini Clubman şi Mini Convertible

Să spunem despre gama Mini pentru 2011 că e aceeaşi, am greşi. Dar la fel s-ar întâmpla şi dacă am considera că vorbim de un facelift. Oricum, Mini se prezintă cu mici upgrade-uri estetice şi tehnice.

Gama de modele de clasă mică premium Mini (în variante hatchback cu 3 uşi, decapotabilă şi Clubman) se prezintă cu upgrade-uri minore la nivel estetic, dar ceva mai serioase la nivel tehnic. Nu vorbim de un facelift, ci de un refresh menit a-i păstra atractivitatea.

Gama Mini 2011 nu este modificata radical. In fata, a fost redesenat spoilerul

La nivel estetic, principalul detaliu pe care îl vor remarca fanii Mini (deoarece pentru restul lumii va trece, practic, neobservat) va fi spoilerul frontal redesenat, care, pentru versiunile One şi Cooper, are acum o fantă de aerisire ceva mai mare, iar pentru Cooper S are integrate două mici fante cu un look tehnic, pentru aerisirea frânelor.

Însă reproiectarea părţii frontale a fost făcută mai mult pentru ca Mini să obţină un punctaj cât mai mare în testele de coliziune cu pietonii. În spate, stopurile sunt acum cu LED-uri, iar spoilerul este desenat de o manieră diferită pentru fiecare versiune: One, Cooper şi Cooper S. Gama Mini pentru 2011 mai dispune şi de jante cu design îmbunătăţit, dar şi de o nouă paletă de culori pentru caroserie.

In interior, au fost redesenate comenzile pentru audio si climatizare, iar materialele sunt mai bune

În interior, au fost redesenate comenzile pentru instalaţia audio şi pentru cea de climatizare, în vederea creşterii ergonomiei, dar şi pentru a-i conferi maşinii un aer premium mai pregnant. În acest sens, au fost îmbunătăţite şi materialele, în special plasticele bordului, iar gama coloristică este mai bogată.

Pentru 2011, Mini are dreptul la un sistem multimedia evoluat, care include standard MP3 reader şi Bluetooth, iar, opţional, este disponibil un sistem de navigaţie evoluat, cu ecran color, integrat în vitezometrul plasat central.

Motoare diesel mai ecpnomice: Mini One D consuma 3.8 litri/100 km in medie si 99 g/km CO2

La nivelul motorizărilor, gama Mini pentru 2011 se poate lăuda cu motorizări diesel îmbunătăţite, cu emisii de CO2 reduse şi care sunt conforme normelor Euro 5. Mini One D (90 CP) se laudă cu un consum mediu de numai 3,8 litri/100 km şi emisii CO2 de doar 99 g/km. O premieră este noua versiune Mini Cooper D Convertible - primul Mini decapotabil cu motor diesel.

Lansarea oficială a noii game Mini 2011 va avea loc la Salonul Auto Paris 2010, în toamnă, când vom afla şi preţurile.

Gama Mini 2011 (hatchback 3 usi, Convertible si Clubman) va fi lansata la Paris 2010

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.