Rivalul lui Sandero e chinezo-italian: DR3

Nu aţi auzit până acum de marca italiană DR Auto? Ei bine, poate că modelul DR3, demn rival al Daciei Sandero, poate vă va atrage atenţia.

Rivalul lui Sandero e chinezo-italian: DR3 Rivalul lui Sandero e chinezo-italian: DR3

DR Auto nu este, de fapt, o marcă italiană propriu-zisă, ci una realizată de chinezii de la Cherry, cu intenţia de a penetra piaţa europeană chiar din interior. Un fel de cal troian, dacă vreţi, al cărui prim produs a fost SUV-ul DR5 (Cherry Tiggo, în China).

DR3, un model italian fabricat de chinezii de la Cherry, va rivaliza cu Dacia Sandero din 2011

Acum, DR Auto încearcă terenul cu un model urban, DR1 (Riich M1, în China), dar şi cu unul de clasă mică, DR2. Mai important, însă, este noul DR3, un model de categoria Daciei Sandero, care încearcă să "corupă" şi clientela clasei compacte.

Deocamdată, nu se cunosc prea multe detalii tehnice, singurul lucru cert fiind faptul că DR3 va beneficia de o motorizare de 1,5 litri 108 CP, care va exista şi în versiune bi-fuel, din vara lui 2011.

DR3 propune un design destul de reusit pentru preferintele europenilor

Faţă de Dacia Sandero, DR3 are un design mai bine pus la punct, cel puţin la prima vedere - este adevărat, sunt vizibile anumite influenţe de design de origine KIA, de exemplu. Partea fronală reuşeşte să fie şi agresivă, dar şi să-i confere maşinii o oarecare imagine de marcă, în timp ce spatele beneficiază de un hayon cu o lunetă foarte plonjată.

Interiorul maşinii mizează pe simplitate, dar aduce şi unele idei inedite, cum ar fi indicatoarele din cele două laterale ale planşei de bord, în partea superioară (deşi unii ar putea considera că este doar o aglomeraţie de led-uri...). Consola centrală are o amenajare atât logică, dar şi ergonomică a comenzilor, iar în partea superioară beneficiază de un spaţiu de depozitare.

Interiorul lui DR3 este relativ simplu, dar ergonomic. Ramane de vazut nivelul calitatii

Suntem curioşi care vor fi preţurile lui DR3 şi nivelul calităţii materialelor şi asamblării. Oricum, e clar că dominaţia Daciei în segmentul low-cost începe să fie din ce în ce mai ameninţată, mai ales de către chinezii "unDercoveR".

CREZI CĂ DACIA SANDERO VA FI AMENINŢATĂ DE DR3?

Deocamdata, nu se stie la ce preturi va fi pus in vanzare DR3, dar sigur va concura serios Sandero

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.