S-a lansat noul Toyota Auris HSD în România

Toyota Auris HSD, primul şi unicul model hibrid integral din segmentul C, s-a lansat în România şi va putea fi achiziţionat la un preţ de 24.200 euro cu TVA.

S-a lansat noul Toyota Auris HSD în România S-a lansat noul Toyota Auris HSD în România

Ca o reflexie a demersurilor companiei Toyota în direcţiamobilităţii sustenabile, tehnologia Hybrid SynergyDrive va servi drept tehnologie-nucleu, aplicabilă tuturormodelelor viitoare. Lansarea modelului Auris HSD esteprimul pas în procesul de extindere a tehnologiei Hybrid SynergyDrive în toată gama de modele Toyota de pe piaţa europeană. Lanivel global, Toyota va lansa un număr de aproximativ 10noi modele-hibrid până în prima parte a intervalului 2010- 2020, compania având ca obiectiv până în anul 2020disponibilitatea echipării tuturor modelelor sale cuderivate propulsate de sistemul Hybrid Synergy Drive.Sistemul a fost proiectat vizionar, fiind extrem de uşor de adaptatîn viitor pentru folosirea atât pe vehicule propulsate cu pile dehidrogen, cât şi pe vehicule integral electrice.

Lansarea modelului Auris HSD completează gama revizuită amodelului Auris 2010, care oferă îmbunătăţiri marcante alestilului şi ale calităţii habitaclului. Introducereamodelului HSD asigură unicitatea gamei Auris 2010 în segmentul C.Auris este primul model care permite să se opteze întrevariantele de echipare cu propulsoare pe benzină, Dieselsau integral hibride. Proiectat exclusiv pentru piaţa europeană şiconstruit în Anglia, la Toyota Motor Manufacturing UK, Auris HSDoferă o experienţă a condusului unică în clasa sa. Introducerea sava aduce o schimbare importantă în percepţiaconsumatorilor asupra tehnologiei integral hibride.

Mai mult decât beneficiile evidente ale consumului redusşi ale emisiilor reduse de CO2, inerente sistemului Hybrid SynergyDrive, uşurinţa în exploatarea zilnică, ţinuta de drum confortabilăşi silenţiozitatea oferă clientului Auris HSD o experienţă fină şisofisticată a condusului, unică în segmentul C. Capabil săfuncţioneze atât în modul integral electric, cât şi în modulcombinat (benzină şi electric), sistemul Hybrid Synergy Drive®,alcătuit dintr-un motor pe benzină de 1,8 litri VVT-i şi un motorelectric, poate genera o putere maximă de 136 CP,care asigură o accelerare de la 0 la 100 km/h în 11,4secunde şi o viteză maximă de 180km/h - performanţe comparabile cu ale oricărui model cupropulsor convenţional de 2,0 litri, benzină sau Diesel.

În privinţa emisiilor şi a consumului, Auris este în poziţia delider de clasă, cu un consum mixt de numai 3,8 l/100km în ciclul european de omologare şi un nivel alemisiilor de numai 89 g/km CO2 - valoare neegalată deniciunul dintre modelele segmentului C, mai ales în condiţiile încare vorbim despre un model cu transmisie automată(E- CVT, transmisie controlată electric continuu variabilă) . Înplus, Auris HSD generează semnificativ mai puţine emisii de NOXdecât modelele echipate cu motoare Diesel cu performanţecomparabile.

Când funcţionează în modul EV (integral electric),Auris HSD oferă un nivel zero al emisiilor de CO2,NOX şi particule PM, putându-se deplasa pe distanţe de până la 2km,cu viteze de până la 50 km/h, în funcţie denivelul de încărcare a bateriei şi de condiţiile de drum. Designulexterior al modelului Auris HSD încorporează detalii unice, cu rolde creştere a eficienţei aerodinamice şi a performanţelor de consumale sistemului Hybrid Synergy Drive. Interiorul prezintăinstrumente de bord, comenzi şi tapiterie specificevariantei hibrid.

Dotarea standard este una extrem de bogată, incluzând numeroaseelemente de siguranţă activă şi pasivă (inclusivsistem de asistenţă la pornirea în rampa HAC), sistem SmartEntry&Push Start, senzori de lumină şiploaie, camera de luat vederi pentru mersul înapoi cuvizualizare într-un display integrat în oglinda retrovizoareelectrocromatică şi multe altele.

"Toyota este o marcă-pionier în ceea ce priveşte preocupareapentru dezvoltarea de tehnologii de propulsie prietenoase cumediul, fiind prima care a lansat acum 13 ani un automobil de seriecu propulsie integral hibridă, cu mult înaintea altor producători.Acum lansează primul automobil compact cu acest tip de propulsie.Hybrid Synergy Drive este o tehnologie extrem de sofisticată, carea implicat invesţii enorme în dezvoltare de-a lungul timpului, însăpe care Toyota o pune la dispoziţie pe un model de masă la un preţaccesibil. Faptul ca această tehnologie nu doar minimizeazăconsumul de carburant şi emisiile de CO2, dar reduce toate tipurilede poluare, inclusiv fonică, face din Auris HSD un lider autenticşi credibil în piaţa maşinilor eco. În acelasi timp, să nu uităm căvorbim despre o maşină de 136 CP, deci care nu face nici un fel decompromis în ceea ce priveşte performanţele," a mentionat AncaDumitrescu, Senior Brand Manager pentru Auris HSD.