S-a lansat noul Toyota Auris HSD în România

Toyota Auris HSD, primul şi unicul model hibrid integral din segmentul C, s-a lansat în România şi va putea fi achiziţionat la un preţ de 24.200 euro cu TVA.

S-a lansat noul Toyota Auris HSD în România S-a lansat noul Toyota Auris HSD în România

Ca o reflexie a demersurilor companiei Toyota în direcţia mobilităţii sustenabile, tehnologia Hybrid Synergy Drive va servi drept tehnologie-nucleu, aplicabilă tuturor modelelor viitoare. Lansarea modelului Auris HSD este primul pas în procesul de extindere a tehnologiei Hybrid Synergy Drive în toată gama de modele Toyota de pe piaţa europeană. La nivel global, Toyota va lansa un număr de aproximativ 10 noi modele-hibrid până în prima parte a intervalului 2010 - 2020, compania având ca obiectiv până în anul 2020 disponibilitatea echipării tuturor modelelor sale cu derivate propulsate de sistemul Hybrid Synergy Drive. Sistemul a fost proiectat vizionar, fiind extrem de uşor de adaptat în viitor pentru folosirea atât pe vehicule propulsate cu pile de hidrogen, cât şi pe vehicule integral electrice.

Lansarea modelului Auris HSD completează gama revizuită a modelului Auris 2010, care oferă îmbunătăţiri marcante ale stilului şi ale calităţii habitaclului. Introducerea modelului HSD asigură unicitatea gamei Auris 2010 în segmentul C. Auris este primul model care permite să se opteze între variantele de echipare cu propulsoare pe benzină, Diesel sau integral hibride. Proiectat exclusiv pentru piaţa europeană şi construit în Anglia, la Toyota Motor Manufacturing UK, Auris HSD oferă o experienţă a condusului unică în clasa sa. Introducerea sa va aduce o schimbare importantă în percepţia consumatorilor asupra tehnologiei integral hibride.

Mai mult decât beneficiile evidente ale consumului redus şi ale emisiilor reduse de CO2, inerente sistemului Hybrid Synergy Drive, uşurinţa în exploatarea zilnică, ţinuta de drum confortabilă şi silenţiozitatea oferă clientului Auris HSD o experienţă fină şi sofisticată a condusului, unică în segmentul C. Capabil să funcţioneze atât în modul integral electric, cât şi în modul combinat (benzină şi electric), sistemul Hybrid Synergy Drive®, alcătuit dintr-un motor pe benzină de 1,8 litri VVT-i şi un motor electric, poate genera o putere maximă de 136 CP, care asigură o accelerare de la 0 la 100 km/h în 11,4 secunde şi o viteză maximă de 180 km/h - performanţe comparabile cu ale oricărui model cu propulsor convenţional de 2,0 litri, benzină sau Diesel.

În privinţa emisiilor şi a consumului, Auris este în poziţia de lider de clasă, cu un consum mixt de numai 3,8 l/100 km în ciclul european de omologare şi un nivel al emisiilor de numai 89 g/km CO2 - valoare neegalată de niciunul dintre modelele segmentului C, mai ales în condiţiile în care vorbim despre un model cu transmisie automată (E- CVT, transmisie controlată electric continuu variabilă) . În plus, Auris HSD generează semnificativ mai puţine emisii de NOX decât modelele echipate cu motoare Diesel cu performanţe comparabile.

Când funcţionează în modul EV (integral electric), Auris HSD oferă un nivel zero al emisiilor de CO2, NOX şi particule PM, putându-se deplasa pe distanţe de până la 2km, cu viteze de până la 50 km/h, în funcţie de nivelul de încărcare a bateriei şi de condiţiile de drum. Designul exterior al modelului Auris HSD încorporează detalii unice, cu rol de creştere a eficienţei aerodinamice şi a performanţelor de consum ale sistemului Hybrid Synergy Drive. Interiorul prezintă instrumente de bord, comenzi şi tapiterie specifice variantei hibrid.

Dotarea standard este una extrem de bogată, incluzând numeroase elemente de siguranţă activă şi pasivă (inclusiv sistem de asistenţă la pornirea în rampa HAC), sistem Smart Entry&Push Start, senzori de lumină şi ploaie, camera de luat vederi pentru mersul înapoi cu vizualizare într-un display integrat în oglinda retrovizoare electrocromatică şi multe altele.

"Toyota este o marcă-pionier în ceea ce priveşte preocuparea pentru dezvoltarea de tehnologii de propulsie prietenoase cu mediul, fiind prima care a lansat acum 13 ani un automobil de serie cu propulsie integral hibridă, cu mult înaintea altor producători. Acum lansează primul automobil compact cu acest tip de propulsie. Hybrid Synergy Drive este o tehnologie extrem de sofisticată, care a implicat invesţii enorme în dezvoltare de-a lungul timpului, însă pe care Toyota o pune la dispoziţie pe un model de masă la un preţ accesibil. Faptul ca această tehnologie nu doar minimizează consumul de carburant şi emisiile de CO2, dar reduce toate tipurile de poluare, inclusiv fonică, face din Auris HSD un lider autentic şi credibil în piaţa maşinilor eco. În acelasi timp, să nu uităm că vorbim despre o maşină de 136 CP, deci care nu face nici un fel de compromis în ceea ce priveşte performanţele," a mentionat Anca Dumitrescu, Senior Brand Manager pentru Auris HSD.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.