Seat Ibiza - varianta în 3 uşi

Seat a lansat la British Motor Show varianta în trei uşi a compactei Ibiza. Denumită SportCoupe, noua versiune se doreşte sportivă şi elegantă, declarând acest lucru încă din titulatură.

Seat Ibiza - varianta în 3 uşi Seat Ibiza - varianta în 3 uşi

Versiunea în trei uşi a  lui Seat Ibiza a fost lansat cu ocazia  Salonului Auto de la Londra. Indicativul SC al acestei versiuni în trei uşi provine de la Sportcoupe şi va fi prima din segmentul maşinilor de oraş care va beneficia de o cutie de viteze automată, de tip DSG, cu şapte trepte - aceasta va fi oferită opţional pe motorizarea de 1,6 litri şi 105 CP. Noua versiune de caroserie va aduce nou două motorizări diesel în gama Ibiza (1,4 şi 80 CP, respectiv 1,9 şi 90 CP), iar în viitor este programată şi o motorizare puţin poluantă EcoMotive. Nu vor lipsi versiunile sportive FR şi Cupra.

Versiunea "sportivă" va împrumuta o serie de elemente vizuale de la conceptul Bocanegra, dar şi de la varianta în cinci uşi , care a fost deja lansată la Salonul Auto de la Madrid. Vânzările hatch-ului în trei uşi vor începe în Europa în toamna acestui an. Maşina va fi diponibilă într-o multitudine de culori noi: Furia Grey, Lumina Orange, Galia Blue sau Limette Green. Aceste culori se vor regăsi şi în interior prin programul de personalizare oferit de Seat.

Nu avem detalii tehnice dar ne aşteptăm ca motorizările de pe versiunea lansată să se regăsească şi pe cea în trei uşi. Mezinul va fi un 1,2 litri în 3 cilindrii de 70 CP, mijlociul va fi cel de 1,4 litri şi 85 de cai, iar vârful în ierarhia puterilor va fi cel de 1,6 litri şi 102 CP, fiind aşteptate în viitorul apropiat noi motoare, în special cele TSI şi TFSI de provenienţă VW.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.