Seat Leon ST Cupra e un Golf GTI Break sub acoperire

Atât am de spus: portbagaj de 587 de litri (dar care poate avea şi 1.470 de litri la nevoie) şi un motor care poate să dezvolte până la 280 CP. Sună bine, nu?

Seat Leon ST Cupra e un Golf GTI Break sub acoperire Seat Leon ST Cupra e un Golf GTI Break sub acoperire

Seat Leon Cupra, versiunea sportivă a modelului compact spaniol, are de acum un nou membru – breakul denumit ST Cupra, care vine să completeze familia ce mai numără un hatchback cu cinci uşi şi încă unul cu trei uşi.

La fel ca la celelalte două variante de caroserie, Seat Leon ST Cupra vine cu un propulsor pe benzină de 2,0 litri sub capotă care poate dezvolta 265 CP sau 280 CP, în funcţie de varianta aleasă. Valoarea cuplului maxim este de 350 Nm, indiferent de varianta de putere. Cu alte cuvinte, e un fel de Golf 7 GTI Variant (care nu există, dar ambele modele au aceeaşi platformă la bază).

În afară de jantele cu multe spiţe, cu greu îţi dai seama că e un fel de hot-break

Potrivit cifrelor oficiale, un Leon ST Cupra 280 cu cutie automată cu şapte trepte DSG accelerează de la zero până la 100 km/h în şase secunde, în vreme ce viteza maximă este limitată la 250 km/h. Totodată, varianta cu 265 CP poate face sprintul până la 100 km/h în 6,1 secunde cu aceeaşi cutie automată cu ambreiaj dublu.

Toată familia Cupra reunită

Spre deosebire de celelalte versiuni de caroserie, însă, Seat Leon ST Cupra are un portbagaj extrem de generos – de 587 de litri cu bancheta din spate la locul ei şi de 1.470 de litri cu bancheta rabatată. Iar asta înseamnă că mazărea îngheţată pe care o cumperi de la supermarket nu o să apuce să se dezgheţe până acasă.

Mai mult, doritorii vor putea opta pentru pachetul opţional Performance care aduce frâne Brembo cu etriere mai mari şi jante speciale.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.