Un coupe bazat pe Maybach 57S făcut de Xenatech

Maybach 57S Coupe va fi un versiunea în două uşi semioficială a limuzinei germane, fiind făcută de cei de la Xenatech, dar cu acordul şi sprijinul Daimler.

Un coupe bazat pe Maybach 57S făcut de Xenatech Un coupe bazat pe Maybach 57S făcut de Xenatech

Dacă Rolls Royce şi Bentley au coupeurile lor derivate din limuzinele de lux, de ce nu ar avea şi Maybach astfel de versiuni? Nu este chiar ideea Daimler acest proiect, ci a celor de la Xenatech care au primit sprijinul nemţilor pentru această creaţie nebunească, conform Auto Motor und Sport. O numim nebunească pentru că va fi cel mai lung coupe disponibil pe piaţă, păstrând fidel lungimea lui Maybach 57S, adică de 5,7 metri, cam cu 10 cm mai lung decât Rolls-Royce Coupe.

Proporţiile au fost astfelconservate, doar înălţimea plafonului a fost redusă pentru a deservi linia sportivă specifică unui coupe. Prin renunţarea la setul de portiere posterioare şi mutarea montanţilor au rezultat uşi foarte ample, care facilitează accesul în generosul coupe. Având sub capotă aceeaşi uzină de forţă V12 de 6.0 litri de 612 CP acest model, va fi considerabil mai rapid decât Phantom Coupe, putând atinge 100 km/h în 5 secunde fix.

Maybach 57S Coupe va fi însă destul de rar pe şosele doar 100 de unităţi urmând să fie produse de Xenatech la uzina din Weinsberg. Implicit şi preţul va reflecta acest lucru, cel mai luxos coupe Daimler urmând să coste în jur de 650.000 de euro, adică cu aproape 40% mai mult decât omologul său britanic. Oare nu fac cam multe totuşi?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.