Un coupe bazat pe Maybach 57S făcut de Xenatech

Maybach 57S Coupe va fi un versiunea în două uşi semioficială a limuzinei germane, fiind făcută de cei de la Xenatech, dar cu acordul şi sprijinul Daimler.

Un coupe bazat pe Maybach 57S făcut de Xenatech Un coupe bazat pe Maybach 57S făcut de Xenatech

Maybach 57S CoupeDacă Rolls Royce şi Bentley au coupeurile lor derivate dinlimuzinele de lux, de ce nu ar avea şi Maybach astfel de versiuni?Nu este chiar ideea Daimler acest proiect, ci a celor de laXenatech care au primit sprijinul nemţilor pentru această creaţienebunească, conform Auto Motor und Sport. O numim nebunească pentru că va fi celmai lung coupe disponibil pe piaţă, păstrând fidel lungimea luiMaybach 57S, adică de 5,7 metri, cam cu 10 cm mai lung decâtRolls-Royce Coupe.

Proporţiile au fost astfelconservate, doarînălţimea plafonului a fost redusă pentru a deservi linia sportivăspecifică unui coupe. Prin renunţarea la setul de portiereposterioare şi mutarea montanţilor au rezultat uşi foarte ample,care facilitează accesul în generosul coupe. Având sub capotă aceeaşi uzină de forţăV12 de 6.0 litri de 612 CP acest model, va fi considerabilmai rapid decât Phantom Coupe, putând atinge 100 km/h în 5 secundefix.

Maybach 57S Coupe va fi însă destul de rarpe şosele doar 100 de unităţi urmând să fie produse de Xenatech lauzina din Weinsberg. Implicit şi preţul va reflecta acest lucru,cel mai luxos coupe Daimler urmând să coste în jur de650.000 de euro, adică cu aproape 40% mai mult decâtomologul său britanic. Oare nu fac cam multe totuşi?

Maybach 57 S Coupe