Volkswagen Chicco rival pentru smart

Autor: Cosmin Iordache 27 nov. 2008 Prezentări
Volkswagen Chicco rival pentru smart

Volkswagen, cei care practic se intitulează "maşina poporului" urmăresc să facă în viitor şi maşina poporului din marile oraşe, sau mai pe scurt un rival pentru smart fortwo sau Toyota iQ. Acest lucru nu este o mare noutate, dar se pare că planurile germanilor sunt, din ce în ce, mai serioase. VIitorului model, bazat pe conceptul VW Up i-au găsit chiar şi un nume, Chicco, apelativ folosit de VW şi în 1991 pentru unul din conceptele expuse în acel an.

Noul model, care replică filozofia smart fortwo, adică 2 locuri, 3 uşi şi dimensiuni de buzunar, va fi propulsat de un motor pe benzină în patru cilindri de 1.2 litri, cu opţiunea de repaus a unuia dintre ei, atunci când nu este nevoie de aportul său. De asemenea, va exista şi un diesel de 1.2 litri în trei cilindri. O versiune electrică va fi mai mult decât plauzibilă şi, de asemenea, elemente de conservare a energiei, cum ar fi regenerarea energiei din timpul frânării, sistem start stop vor face parte din dotarea acestui model.

Cei de la VW speră ca acest model să se mulţumească cu doar 1,5 – 2 litri de combustibil pentru fiecare 100 km parcurşi. De asemenea, ca armă împotriva concurenţei, VW va ataca prin prisma preţului, mai mic de 10.000 de euro

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide