Volkswagen e-up! este prima maşină electrică de serie a producătorului german

Germanii de la Volkswagen au prezentat prima lor maşină electrică de serie, noul e-up!, care va avea parte de premiera mondială în timpului Salonului Auto Frankfurt 2013.

Volkswagen e-up! este prima maşină electrică de serie a producătorului german Volkswagen e-up! este prima maşină electrică de serie a producătorului german

Prima maşină electrică de serie a producătorului german Volkswagen, citadina e-up!, a fost prezentată ieri, înainte de premiera mondială a modelului, care va avea loc la Salonul Auto Frankfurt 2013.

Noul vehicul electric Volkswagen e-up! are un motor electric care dezvoltă o putere maximă de 60 kW (80 CP) şi o putere constantă de 40 kW (55 CP). Cuplul de 210 Nm e disponibil încă de la primele rotaţii pe minut, în timp ce bateriile litiu-ion de 18,7 kWh oferă o autonomie maximă de 150 de kilometri.

Potrivit oficialilor Volkswagen, în 30 de minute, bateriile pot fi încărcate până la 80% din capacitatea lor maximă.

Viteza maximă a noului e-up! este de 135 km/h, iar sprintul de la zero până la 100 km/h e gata în 14 secunde. Suficient, am spune noi, pentru o maşină de oraş care emite zero grame de gaze nocive în atmosferă.

La exterior, maşina electrică Volkswagen e-up! are parte de lumini de zi cu LED-uri curbate, integrate în bara de protecţie faţă, şi lumini de ceaţă asemănătoare în spoilerul din spate. În plus, jantele de 15 inci din aluminiu lustruit sunt aproape identice cu cele folosite la conceptul e-up!, prezentat la Frankfurt în 2009.

În interior, scaunele sunt îmbrăcate în tapiţerie din stofă gri, cusută cu aţă albastră, în timp ce restul cabinei a primit câteva accente din piele şi crom.

Când va fi pus în vânzare, pe lista de opţionale se va afla şi sistemul de încărcare combinată (Combined Charging System - CCS), care e compatibil atât cu curentul alternativ (AC), cât şi cu curentul continuu (DC), ceea ce înseamnă că maşina va putea fi încărcată de la majoritatea staţiilor de încărcare.

Volkswagen e-up!, primul vehicul electric de serie de la Volkswagen, va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Frankfurt 2013.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.