Volkswagen Jetta TSI Sport

Dacă spui Volkswagen Jetta de 1,4 litri, nu prea te gândeşti la viteză, tururi de pistă rapide, sau cauciuc ars. Dar dacă rosteşti Jetta TSI Sport şi nu uiţi sa închei propoziţia cu 230 de cai, imaginea, instantaneu, se mută la linia de start a unui circuit.

Volkswagen Jetta TSI Sport Volkswagen Jetta TSI Sport
Secretul transformării sălbatice a capabilului propulsor de 1,4 litri TSI, nu întâmplător ales Motorul Anului 2006, a constat în montarea unui compresor responsabil de un plus substanţial de putere şi de eliminare oricărei urme de lag pe care turboul, oferit în standard pe propulsorul cu 170 de cai, ar putea să o aibă. La această operaţie minuţioasă au contribuit nume cu rezonanţă în lumea Motorsportului: Milltek Sport, Turbo Dynamics sau Superchips

Puterea este pusă pe circuit prin intermediul unei cutii manuale cu şase rapoarte şi a unui diferenţial, în complicitate cu gumele speciale Hankook, ce îmbracă jantele de 18 inchi BBS. Excesele de viteză sunt atenuate de discuri de frână ventilate, cu diametrul de 360 de mm şi etrierii cu 12 pistonaşe. Restul ingredientelor reţetei sunt rollcage, scaun Recaro, fibră din abundenţă şi alte condimente necesare pentru a o face îndeajuns de picantă pentru un circuit.

Volkswagen Jetta TSI Sport îşi va face debutul competiţional în luna Martie a anului viitor în Cupa Volkswagen şi în Campionatul British GT.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.