Volkswagen Polo facelift: imagini şi informaţii oficiale

Citadina Volkswagen Polo a primit un facelift discret la aproape cinci ani de la lansarea celei de-a cincea generaţii. Noutăţile includ atât modificări de ordin estetic, cât şi la capitolul tehnologii. Detalii în continuare.

Volkswagen Polo facelift: imagini şi informaţii oficiale Volkswagen Polo facelift: imagini şi informaţii oficiale

Volkswagen Polo, cel de-al doilea model ca mărime din gama Volkswagen – după minusculul Up!, a primit un facelift la aproape cinci ani de la lansarea generaţiei cu numărul cinci.

Citadina germană a primit spoilere redesenate discret şi faruri cu LED-uri (opţionale) care fac ca maşină să semene foarte mult cu fratele mai mare Golf 7. În interior, Polo facelift are un volan nou, precum şi o consolă centrală reîmprospătată.

Dacă modificările în materie de design te lasă rece, atunci trebuie să ştii că maşina de oraş a germanilor a primit şi câteva tehnologii noi, preluate de la Golf. Tehnologii ca regulatorul de viteză automat, frânarea automată la viteze de oraş şi sistemul de alerte pentru şofer. Mai mult, Volkswagen Polo facelift va putea fi echipat cu un pachet de suspensie sport, care foloseşte amorizoare controlate electronic.

Alte noutăţi vin sub forma unor noi propulsoare, care sunt cu 21% mai economice decât motoarele oferite până acum. Astfel, Polo primeşte două unităţi diesel de 1,4 litri, care produc 75 CP, respectiv 90 CP şi care vor înlocui actualele propulsoare TDI de 1,2 litri şi 1,6 litri.

În plus, faceliftul vine la pachet cu două noi motoare pe benzină de 1,0 litri (cu 60 CP şi 75 CP), care vor fi oferite alături de unităţile de 1,2 litri TSI şi 1,4 litri TSI.

Ce de-a cincea generaţie Volkswagen Polo a fost prezentată oficial la Salonul Auto Geneva din martie 2009. În 2010, modelul german a câştigat titlul de Maşina Anului în Europa. Cel mai probabil, Volkswagen Polo facelift va fi prezentat în premieră mondială în cadrul Salonului Auto Geneva 2014.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.