Volkswagen Sharan facelift: motoare mai economice şi îmbunătăţiri multimedia

A doua generaţie a monovolumului Volkswagen Sharan a primit un facelift extrem de discret în ceea ce priveşte estetica. În schimb, MPV-ul german se laudă acum cu motoare mai blânde cu mediul şi cu conectivitate Android Auto şi Apple CarPlay. Avem detalii mai jos.

Volkswagen Sharan facelift: motoare mai economice şi îmbunătăţiri multimedia Volkswagen Sharan facelift: motoare mai economice şi îmbunătăţiri multimedia

Volkswagen Sharan, monovolumul german construit în Portugalia, a primit un facelift la cinci ani de la lansarea celei de-a doua generaţii. Şi da, ştim şi noi că nu pare să se fi schimbat ceva, dar ai puţintică răbdare.

Potrivit informaţiilor oficiale, MPV-ul nemţilor de la Volkswagen are acum stopuri redesenate cu LED, o nouă opţiune pentru jante şi câteva culori noi pentru caroserie.

În interior e aceeaşi poveste. Lucrurile au rămas neschimbate, cu excepţia sistemului multimedia, care – dacă alegi unitatea potrivită – oferă suport pentru Apple CarPlay şi Android Auto. Există trei opţiuni pentru ecrane (una de cinci inci şi două de 6,5 inci), iar procesoarele au fost schimbate cu unele mai rapide, ceea ce e întotdeauna un lucru bun.

Sub capotă, toate motoarele disponibile respectă acum norma de poluare Euro 6. Gama de propulsoare include două unităţi pe benzină (1,4 litri TSI cu 150 CP şi 2,0 litri TSI cu 220 CP) şi trei dieseluri (toate de 2,0 litri TDI - cu 115 CP, 150 CP sau 184 CP).

Există noutăţi şi la partea de siguranţă, Volkswagen Sharan facelift fiind disponibil acum cu un sistem de frânare automată după accident, precum şi cu frânare automată de urgenţă la viteze de oraş.

Monovolumul german reîmprospătat va fi prezentat în premieră la Salonul Auto Geneva 2015 din luna martie, alături de noul Caddy, şi va ajunge la dealeri în aprilie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.