VW Golf 6 Bi-Fuel

Volkswagen se gândeşte şi la taximetrişti şi cei economi şi lansează la Bologna Golf 6 Bi-Fuel, versiunea care poate rula atât pe benzină cât mai ales pe îndrăgitul combustibil al şoferilor cu maşini galbene, GPL-ul.

VW Golf 6 Bi-Fuel VW Golf 6 Bi-Fuel

Golf Bi-Fuel - rezervorul in locul rezerveiÎn contextul crizei economice, cei de la Volkswagen caută noi soluţii de a produce maşini mai economice şi una dintre ele este introducerea unei versiuni a modelului Golf 6 alimentată atât cu benzină, dar şi cu gaz petrolifer lichefiat, sau mai exact GPL. Acest model, lansat la salonul de la Bologna, aflat în desfăşurare, este primul din istoria constructorului din Wolfsburg care trece pe această variantă alternativă de propulsie.

Motorul care poate fi alimentat atât cu benzină, cât şi cu GPL, va fi cel de 1.6 litri uşor modificat pentru a deveni bivalent. Porpulsorul dezvoltă alimentat cu GPL 98 CP şi necesită pentru 100 km parcurşi doar  9,2 litri de gaz. Pe benzină Golf Bi-Fuel va consuma 7,1 litri de comustibil, ceea ce înseamnă că, la preţurile combustibililor din Germania, Golf-ul alimentat pe gaz va garanta o economie de 2 euro la fiecare 100 km parcursă. La noi, în condiţiile în care GPL-ul costă în jur de 2 lei pe litru, iar benzina a coborât sub 3 lei pe litru, parcurgerea unei distanţe de 100 km va însemna o economie de 3 lei, deci mai puţin de un euro. Totuşi, cu un plin de benzină şi unul de gaz, acest model se poate lăuda cu autonomie record de aproape 1.100 km.

Dacă la capitolul buget Golf Bi-Fuel este mai economic, dar situaţia variază de la ţară la ţară, la capitolul ecologie se dovedeşte mai prietenos cu mediul, pe GPL având emisii de 149 g/km, iar pe benzină acesta emite 169 g/km.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.